Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Ιαν-2021 12:35

  Κορονοϊός: Αισιόδοξοι οι αναλυτές της Wall Street για το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson

  Κορονοϊός: Αισιόδοξοι οι αναλυτές της Wall Street για το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης ανά τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπα με τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού καθώς γίνεται αγώνας να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες.

  Τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί σήμερα για χρήση από μεγάλες δυτικές οικονομίες απαιτούν όλα τους δύο ξεχωριστές δόσεις και δεδομένου ότι οι προμήθειες είναι περιορισμένες, οι κυβερνήσεις εξετάζουν αμφιλεγόμενες στρατηγικές όπως τη μεγαλύτερη χρονική απόσταση μεταξύ των δόσεων για να λάβουν τουλάχιστον μία δόση όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

  Η Johnson & Johnson αναμένεται να ανακοινώσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών τελικού σταδίου για το υποψήφιο εμβόλιό της που απαιτεί μία δόση έως τα τέλη Ιανουαρίου. Εάν το εμβόλιό της αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, η εταιρεία στοχεύει να παραδώσει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.

  Ο αναλυτής υγειονομικής περίθαλψης Adam Barker της Shore Capital δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC: "Το εμβόλιο της J&J μοιάζει περισσότερο με το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά απαιτεί μόνο μία δόση''.

  Η Morgan Stanley είναι πεπεισμένη για το προφίλ ασφάλειας του εμβολίου δεδομένου των δεδομένων από τις πρώιμες δοκιμές, "μαζί με το προηγούμενο προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας που έχουν αποδειχθεί στο εμβόλιο Ebola, καθώς και στην ερευνητική χρήση για HIV, RSV και Zika."

  Με την τεχνολογία της J&J, το εμβόλιο εκτιμάται ότι θα παραμένει σταθερό για τουλάχιστον τρεις μήνες σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου, οπότε δεν απαιτούνται νέες υποδομές για την μεταφορά τους.

  Η J&J ολοκλήρωσε την εγγραφή των 45.000 συμμετεχόντων στις κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης για τον υποψήφιο εμβόλιό της στις 17 Δεκεμβρίου και τα προκαταρκτικά δεδομένα αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του μήνα.

  Εάν τα δεδομένα δείξουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, η εταιρεία αναμένει να υποβάλει αίτηση έκτακτης ανάγκης για χρήση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Φεβρουάριο, ενώ παράλληλα σχετικές αιτήσεις θα υποβληθούν και στον υπόλοιπο κόσμο.

  Σημειώνεται επίσης πως η εταιρεία έχει δεσμευτεί να πουλήσει το εμβόλιο σε μη κερδοσκοπική βάση για επείγουσα πανδημική χρήση.

  Η J&J ήρθε σε συμφωνία με τις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2020 για την παράδοση 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου μετά από έγκριση ή άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από την FDA και την δυνατότητα αγοράς έως 200 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων βάσει μεταγενέστερης συμφωνίας.

  Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισε συμφωνία τον Αύγουστο για την αρχική αγορά 30 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της J&J με την δυνατότητα να αγοράσει έως και 22 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις. Η ΕΕ από την μεριά της υπέγραψε συμφωνία με την J&J τον Οκτώβριο για την προμήθεια έως και 400 εκατομμυρίων δόσεων.

  "Εάν το εμβόλιο της J&J είναι σε θέση να προσφέρει 80% αποτελεσματικότητα μέσω μίας δόσης, λαμβάνοντας υπόψη τις ευνοϊκές συνθήκες χειρισμού του εμβολίου και τη σημαντική κλίμακα παραγωγής, θα το θεωρούσαμε ως ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα", ανέφερε η Morgan Stanley.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ