Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιαν-2021 14:30

  Βρετανία: Εγκρίθηκε προς χρήση το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού

  Βρετανία: Εγκρίθηκε προς χρήση το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το εμβόλιο της Moderna κατά της Covid-19 εγκρίθηκε προς χρήση στη Βρετανία από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Η Ρυθμιστική Αρχή Προϊόντων Φαρμάκου και Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA)  της χώρας απόδέχθηκε την εισήγηση της Επιτροπής για Ανθρώπινα Φάρμακα και ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Moderna, μετά από μήνες κλινικών δοκιμών σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές και εκτεταμένη ανάλυση της ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητάς του, σημειώνει ο βρετανικός Telegraph.

  Το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94% στην πρόληψη της ασθένειας Covid-19, μεταξύ άλλων και στους ηλικιωμένους, ενώ η κυβέρνηση του Η.Β. ήταν μία από τις πρώτες που υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία για την προμήθειά του, εάν και εφ' όσον θα εγκρινόταν.

  Οι παραγγελίες της βρετανικής κυβέρνησης φθάνουν μέχρι στιγμής τα 17 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna, ωστόσο το τελευταίο θα φθάσει σε βρετανικό έδαφος την άνοιξη, όταν θα έχει διευρυνθεί αρκετά η παραγωγή του.

  Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου που ξεκίνησε εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ ήδη έχει εγκρίνει και το βρετανικό εμβόλιο των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχοντας εμβολιάσει άνω του 1 εκατ. ανθρώπους από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ