Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιαν-2021 13:27

  Bloomberg: Κοντα σε συμφωνία για χρηματοδότηση $100 εκατ. η τουρκική Getir

  Bloomberg: Κοντα σε συμφωνία για χρηματοδότηση $100 εκατ. η τουρκική Getir
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κοντά σε συμφωνία για νέα χρηματοδότηση είναι η εταιρεία Getir, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών online delivery της Τουρκίας ετοιμάζεται για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης. 

  Η εταιρεία, η οποία έχει κερδίσει την υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου Michael Moritz, είναι σε συζητήσεις με επενδυτές για την πώληση μιας µειοψηφικής συµµετοχής έναντι 100 εκατ. δολ. αναφέρουν οι πηγές στο πρακτορείο. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για νέες επενδύσεις, προσθέτουν. 

  Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης αναμένεται να οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το επίπεδο των 800 εκατ. δολ. αναφερει το πρακτορείο. 

  Όπως και άλλες επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Getir γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη το 2020 εν μέσω των lockdowns για την ανάσχεση της πανδημίας, σημειώνει το Bloomberg. 

  Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να ξεκινήσει να λειτουργεί στο Λονδίνο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μετά την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ακολουθήσει η Νότια Αμερική, αναφέρουν οι πηγές.

  Με δραστηριότητες σε 10 τουρκικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, η Getir σχεδιάζει την επέκταση της στο Σάο Πάολο και την πόλη του Μεξικού, μετά το Λονδίνο, όπως έχει δηλώσει ο συνιδρυτής Nazim Salur σε παλαιότερη συνέντευξη του.

  Η εταιρεία έχει ήδη αντλήσει περίπου 70 εκατ. δολ. από επενδυτές, με τα 38 εκατ. δολ. από τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης που ολοκληρώθηκε νωρίτερα φέτος, όταν η Sequoia Capital Ltd. του Moritz διέθεσε 25 εκατ. δολ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ