Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Ιαν-2021 19:56

  Μπούλαρντ (Fed): Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί φέτος

  Μπούλαρντ (Fed): Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί φέτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ο πρόεδρος της Federal Reserve του Saint Louis, Τζέιμς Μπούλαρντ, δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί φέτος, υποστηριζόμενη από σημαντική νομισματική και δημοσιονομική υποστήριξη και τη διάθεση εμβολίων κατά του κορονοϊού.

  "Η έγκαιρη άφιξη εμβολίων υποδηλώνει ότι η διεθνής πανδημία θα υποχωρήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021", δήλωσε ο Μπούλαρντ στο Περιφερειακό Επιμελητήριο Little Rock στο Αρκάνσας, σύμφωνα με το Reuters. ''Αν και παραμένει αν υπάρχει ένα μειωμένο ρίσκο, οι συνολικοί διαθέσιμοι πόροι για τη χρηματοδότηση της κατανάλωσης εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά υψηλοί, γεγονός που υποδηλώνει συνεχή ανάκαμψη το πρώτο εξάμηνο του 2021''.

  Η θετική αξιολόγηση αντικατοπτρίζει τη μακροχρόνια άποψη του Μπούλαρντ ότι η οικονομία έχει προσαρμοστεί καλύτερα από το αναμενόμενο απέναντι στην πανδημία, η οποία επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες. Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν δηλώσει ότι αναμένουν να διατηρήσουν τη νομισματική πολιτική σε προσαρμόσιμα επίπεδα για τα επόμενα χρόνια για να υποστηρίξουν την ανάκαμψη και να επιστρέψουν τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%.

  Η δημοσιονομική και νομισματική υποστήριξη ήταν "εξαιρετικά αποτελεσματικές" και πράγματι σχεδιάστηκαν  για ένα ακόμη μεγαλύτερο σοκ από αυτό που συνέβη, τόνισε ο Μπούλαρντ.

  "Επομένως, η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ είναι τέσσερα χρόνια μπροστά από εκείνη που ακολουθούσε την ύφεση 2007-2009", είπε, προσθέτοντας ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό κινούνται επίσης υψηλότερα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ