Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Ιαν-2021 17:04

  H LVMH αλλάζει τη διοίκηση της Tiffany - Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Anthony Ledru

  H LVMH αλλάζει τη διοίκηση της Tiffany - Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Anthony Ledru
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο γαλλικός όμιλος πολυτελών ειδών LVMH προχώρησε την Πέμπτη στην αλλαγή της διοικητικής ομάδας καθώς και στην αναδιοργάνωση της ομάδας σχεδιασμού της Tiffany, στο πλαίσιο της πρόσφατα ολοκληρωθείσας εξαγοράς του αμερικανικού οίκου κοσμημάτων.

  Η ολοκλήρωση της συμφωνίας επήλθε μετά την επαναδιαπραγμάτευση του τιμήματος εξαγοράς αλλά και την νομική προσφυγή της Tiffany κατά της LVMH, η οποία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού επιχείρησε να υπαναχωρήσει από τη δέσμευσή της να αποκτήσει τον αμερικανικό οίκο. Τελικά, όμως, συμφώνησε να ολοκληρώσει το ντιλ, με τίμημα κατά 425 εκατ. δολάρια χαμηλότερο από το αρχικό ποσό εξαφοράς.

  Όπως ανακοίνωσε η LVMH, διευθύνων σύμβουλος της Tiffany αναλαμβάνει ο Anthony Ledru, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της φίρμας Louis Vuitton του γαλλικού ομίλου, στη θέση του Alessandro Bogliolo, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει στις 22 Ιανουαρίου.

  Ο Alexandre Arnault, ένας από τους γιούς του επικεφαλής της LVMH, Bernard Arnault, ο οποίος προηγουμένως είχε την ευθύνη για τη φίρμα αποσκευών Rimowa, θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου, ενώ θα είναι υπεύθυνος και για τα τμήματα προϊόντων και επικοινωνίας της Tiffany, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Louis Vuitton, Michel Burke, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου στον αμερικανικό οίκο κοσμημάτων.

  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μόλις η Tiffany ενσωματωθεί πλήρως στην LVMH, ο όμιλος θα μπορέσει να επεκτείνει τις σειρές τη γκάμα των προϊόντων του οίκου κοσμημάτων στοχεύοντας πελάτες νεότερης ηλικίας, αλλά και να επικεντρωθεί περισσότερο στην αγορά της Ασίας.

  Πέραν της ηγετικής ομάδας της Tiffany, η LVMH σκοπεύει να αναδιαρθρώσει όλους τους τομείς δραστηριότητας του αμερικανικού οίκου κοσμημάτων, από το δίκτυο καταστημάτων έως το τμήμα διαδικτυακών πωλήσεων καθώς έχει στόχο να επανατοποθετήσει τη φίρμα στην αγορά.

  Στο πλαίσιο αυτό ο γαλλικός όμιλος προωθεί ήδη αλλαγές και στην ομάδα σχεδιασμού της αμερικανικής εταιρείας, επισημαίνοντας ότι ο επικεφαλής δημιουργικού της Tiffany πρόκειται να αποχωρήσει από την εταιρεία, όπως και η επικεφαλής ούτως ή άλλως να αποχωρήσει από τη
  Ο όμιλος έχει ήδη σηματοδοτήσει αλλαγές στο μέτωπο του σχεδιασμού, λέγοντας ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής Reed Krakoff ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από την εταιρεία μαζί με την επικεφαλής προϊόντων Daniella Vitale. Ωστόσο, δεν ανέφερε ποιοι θα τους αντικαταστήσουν.

  "Είμαστε αισιόδοξοι για τη δυνατότητα της Tiffany να επιταχύνει την ανάπτυξή της", ανέφερε σε δήλωσή του ο Bernard Arnault, επικεφαλής της LVMH.

  Η LVMH, η οποία κατέχει επίσης τον οίκο κοσμημάτων Bulgari, αλλά εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τα brands μόδας, όπως η Vuitton, ελπίζει να ενισχύσει την παρουσία της στον χώρο των κοσμημάτων μετά την εξαγορά της Tiffany, καθώς είναι ένας από τους τομείς των κλάδου πολυτελών ειδών που είχε τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ