Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιαν-2021 17:55

  Γερμανία: Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown και μετά την 31η Ιανουαρίου

  Γερμανία lockdown
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων και η καγκελάριος Μέρκελ προφανώς έχουν ήδη αποφασίσει στη σημερινή τηλεδιάσκεψη να παρατείνουν το τρέχον lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, αλλά είναι πιθανόν αυτό να παραταθεί και μετά την 31 Ιανουαρίου, από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού "Business Insider" (έκδοση Τετάρτη). Η σημερινή τηλεδιάσκεψη βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

  Σύμφωνα με το εν λόγω περιοδικό ενδεχομένως στις 27 Ιανουαρίου θα ληφθεί απόφαση για νέα παράταση του lockdown από την 1η Φεβρουαρίου. Ότι αυτό θα συμβεί θεωρείται πιθανό, αφού στο σημερινό σχέδιο ψηφίσματος, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας και των κρατιδίων προετοιμάζουν ήδη τους Γερμανούς για περιορισμούς πέραν του Ιανουαρίου.

  "Ωστόσο, οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος θα απαιτήσουν σημαντική υπομονή και πειθαρχία από όλους", αναφέρεται στο προσχέδιο.

  Σήμερα, πάντως, η αποφασίστηκε η σαφής αυστηροποίηση των κανόνων επαφής. Οι ιδιωτικές συναντήσεις θα επιτρέπονται μόνο με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό ή με ένα ακόμα άτομο της ίδιας οικογένειας. Τα παιδιά δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον περιορισμό.

  Επομένως, ο φημολογούμενος εδώ και εβδομάδες -και αμφιλεγόμενος- περιορισμός των συναντήσεων με ένα και μόνο άτομο, καθιερώνεται τώρα, αναφέρει το εν λόγω περιοδικό, επικαλούμενο κύκλους συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη. Μέχρι τώρα, επιτρέπονταν οι συναντήσεις έως πέντε συνολικά ατόμων με ένα άλλο νοικοκυριό, ενώ τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν συμπεριλαμβάνονταν.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ