Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιαν-2021 09:49

  Αυξημένες οι πωλήσεις της Morrisons στα Χριστούγεννα

  Αυξημένες οι πωλήσεις της Morrisons στα Χριστούγεννα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξήθηκαν οι υποκείμενες πωλήσεις της Morrisons, της τέταρτης μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ της Βρετανίας, για την περίοδο που περιλαμβάνει και τα Χριστούγεννα, καθώς επωφελήθηκε από τις αυξημένες δαπάνες των νοικοκυριών σε τρόφιμα και ποτά κατά τη διάρκεια του lockdown.

  Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις -εκτός καυσίμων- αυξήθηκαν 8,1% στις 22 εβδομάδες μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 8,3%.

  Όλες οι αλυσίδες σούπερ-μάρκετ επωφελήθηκαν από την αυξημένη ζήτηση κατά την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού -εξαιτίας του κορονοϊού- συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι και ο τομέας της φιλοξενίας είναι κλειστός.

  Επίσης τα σούπερ μάρκετ είχαν να καλύψουν τη ζήτηση και όσων και ταξίδεψαν για τις γιορτές, που εκτιμάται ότι ανέρχεται στους 5 εκατ.

  Η Morrisons δήλωσε πως αναμένει ακόμη τα κέρδη προ φόρων και εκτάκτων του 2020/21 να διαμορφωθούν αντίστοιχα των προσδοκιών, στο εύρος των 420-440 εκατ. Στερλίνων (571,5-598,8 εκατ. Δολάρια), πριν από την πληρωμή των τόκων, ύψους 230 εκατ. στερλίνων.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ