Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Δεκ-2020 16:37

  Αλλαγές στην εφαρμογή What'sApp: Αποκλεισμός χιλιάδων χρηστών από 01/01/2021

  Τελικά το Facebook 'καταπίνει' το WhatsApp
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τέλος για εκατομμύρια χρήστες στην πρόσβαση στη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp από την 1η Ιανουαρίου 2021.

  Όπως αναφέρεται στην ενότητα "Συχνές Ερωτήσεις" στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η πλατφόρμα που ανήκει στην Facebook σταματά να υποστηρίζει το iOS 9, δηλαδή το λογισμικό της Apple που κυκλοφόρησε το 2015 και είναι η τελευταία ενημέρωση του iPhone 4, καθώς και το Android 4.0.3.

  Τα μοντέλα της iPhone 4S, 5, 5S, 5C και 6S μπορούν να κάνουν ενημέρωση λογισμικού για να διατηρήσουν τη λειτουργικότητά τους. Για το λογισμικό Android, συσκευές όπως το HTC Desire, το Motorola Droid Razr, το LG Optimus Black και το Samsung Galaxy S2 θα χάσουν τη δυνατότητα υποστήριξης της εφαρμογής από την 01/01/2021.

  Η διακοπή της υποστήριξης λογισμικού για παλαιότερες συσκευές αποτελεί συνήθη πρακτική των εταιρειών προγραμματισμού εφαρμογών, που απελευθερώνει πόρους, με στόχο να υπάρξει βελτίωση του προϊόντος για την πλειοψηφία των χρηστών, με πιο σύγχρονες συσκευές.

  Την ίδια ώρα, το WhatsApp αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές παγκοσμίως, με 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι και σε περιοχές που τα φθηνά και παλαιότερα Smartphones κυκλοφορούν ευρέως.

  Οι χρήστες που φοβούνται για την πρόσβασή τους θα πρέπει να ελέγξουν στις ρυθμίσεις εάν οι συσκευές τους τρέχουν με λογισμικό iOS 9 ή Android 4.0.3. Για κινητά που δεν μπορούν να ενημερωθούν με το πιο πρόσφατο λειτουργικό, η εφαρμογή δεν θα λειτουργεί σωστά από τις αρχές του 2021.

  Αυτοί θα πρέπει είτε να εξάγουν τις συνομιλίες και να σώσουν τα μηνύματά τους ή να αναβαθμίσουν το κινητό τους, προκειμένου να αποφύγουν την απώλεια πρόσβασης στις συζητήσεις τους και το περιεχόμενό τους.

  Αλλαγή στην εφαρμογή - Αποκλεισμός για όσους δεν συμφωνήσουν

  Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Independent, μια νέα ενημέρωση στους όρους χρήσης, αναμένεται να εφαρμοστεί στις 8 Φεβρουαρίου του 2021. Εάν ο χρήστης επιλέξει "Συμφωνώ" στους νέους όρους χρήσης θα συμμορφωθεί με το νέο πλαίσιο λειτουργίας, εάν δεν το κάνει θα βρεθεί αναγκασμένος να διαγράψει τον λογαριασμό του.

  Ακόμα το WhatsApp δεν έχει σχολιάσει τους νέους κανονισμούς, ωστόσο επιβεβαίωσε στον Independent ότι όλοι οι χρήστες "πρέπει να συμφωνήσουν" στους νέους όρους ως τις 8 Φεβρουαρίου 2021 αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες στο περιβάλλον της εφαρμογής, αλλά και με το πώς αλληλεπιδρούν με τους χρήστες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ