Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Δεκ-2020 14:49

  Επικύρωση: Η τελευταία πράξη του δράματος του Brexit

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους των δύο κυρίων κομμάτων η μετακίνηση μελών από τις αρχικές τους θέσεις. Η συμφωνία έχει κατατεθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το τελικό αποτέλεσμα στις 21:00, ώρα Λονδίνου.

  Μεγάλη αναστάτωση και πανικό έχει προκαλέσει στους κόλπους των δύο κυρίων κομμάτων της Μ. Βρετανίας η μετακίνηση μελών της από τις αρχικές τους θέσεις. Βλέπουν την σκιώδη υπουργό να μεταβάλλει τη γνώμη της ως προς την υποστήριξή της προς τον ηγέτη της παράταξης της, καθώς και διαφόρους βουλευτές της ακραίας ευρωσκεπτικιστικής ομάδας να απειλούν ακόμα και με παραίτηση από το κόμμα αν καταψηφιστεί η Συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών.

  Η συμφωνία έχει κατατεθεί ήδη στη Βουλή των Κοινοτήτων, στην οποία έχει ξεκινήσει και η σχετική συζήτηση. Έως τις 14.30 τοπική ώρα θα έχει ψηφιστεί και θα καταλήξει στη Βουλή των Λόρδων για συζήτηση και ψήφιση. Το τελικό αποτέλεσμα θα το γνωρίζουμε στις 9 το βράδυ, επίσης ώρα Λονδίνου. Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να χάσει ο Μπόρις Τζόνσον αυτή την ψηφοφορία. Με το Κόμμα της Αντιπολίτευσης να έχει ξεκάθαρα στραφεί προς το μέρος του, δεν μπορεί να έχουν σοβαρό αντίλογο ή απειλές εκ μέρους των κάτω εδράνων – οι οποίοι νομίζοντας ότι "πετροβολώντας" σαν άλλοι αντάρτες τους "νοικοκύρηδες των γύρω  σπιτιών" είναι αρκετό για να πετύχουν το στόχο τους…

  Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ