Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Δεκ-2020 17:40

  Τουρκικό δημοσίευμα μιλά για διαπραγμάτευση Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων για τα Βαρώσια

  κατεχόμενα-βαρώσια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κυπριακή Δημοκρατία πρότεινε να υποστηρίξει το άνοιγμα του αεροδρομίου Ercan στην κατεχόμενη  Κύπρο σε διεθνείς πτήσεις, σε αντάλλαγμα για τον έλεγχο των Βαρωσίων της Αμμοχώστου υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ. Αυτό, σύμφωνα με άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Gazette Duvar.

  Η εν λόγω εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής Kıbrıs Postası, το οποίο ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά απέρριψε αυτήν την πρόταση καθώς ο έλεγχος των Βαρωσίων υπό διοίκηση Ηνωμένων Εθνών θεωρείται σημαντική παραχώρηση.

  Όπως αναφέρει η Duvar, η εν λόγω προσφορά "βρίσκεται στην ατζέντα της ελληνικής κυπριακής διοίκησης από τη δεκαετία του 1990. Το σχέδιο προβλέπει ότι τα Βαρώσια θα επιστραφούν στους πρώην ιδιοκτήτες τους, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τους Ελληνοκύπριους. Από την άλλη πλευρά, οι Τουρκοκύπριοι θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από το άνοιγμα του αεροδρομίου Ercan σε διεθνείς πτήσεις, καθώς στο αεροδρόμιο επιτρέπεται επί του παρόντος να πραγματοποιούνται πτήσεις μόνο προς και από την Τουρκία".

  Τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν έχουν σχολιαστεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ