Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Δεκ-2020 17:20

  Γερμανία: Απαιτείται εμβολιασμός 180.000 ατόμων καθημερινά για να υπάρξει ανοσία της αγέλης τέλη του 2021

  Γερμανία: Απαιτείται εμβολιασμός 180.000 ατόμων καθημερινά για να υπάρξει ανοσία της αγέλης τέλη του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο οικονομολόγος (της) υγείας Αξελ Όλαφ Κερν εκτιμά ότι πρέπει να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 καθημερινά στη Γερμανία 180.000 άτομα ώστε να επιτευχθεί στο τέλος του 2021 η ανοσία της αγέλης.

  "Με τον ρυθμό αυτό των εμβολιασμών, δηλαδή των 180.000 καθημερινά, θα μπορούσε μέχρι το τέλος του επόμενου έτους να έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού και να επιτευχθεί έτσι η ανοσία της αγέλης", δήλωσε ο Κερν στην ελβετική ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων "Watson".

  Ο καθηγητής Οικονομικών (της) Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Ράβεσμπουργκ-Βαϊνγκάρτεν εκτιμά ότι το κόστος του εμβολιασμού για ολόκληρο τον γερμανικό πληθυσμό θα ανέλθει με τα σημερινά δεδομένα σε συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Αναφορικά με την πρόταση πολιτικών των κομμάτων της Αριστεράς (Die Linke) και των Φιλελευθέρων (FDP) να επιταχυνθεί η παραγωγή εμβολίων με τη χορήγηση αδειών και σε άλλους κατασκευαστές (πλην της BioNtech), ο Kερν είπε ότι "πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί ποιες εταιρείες διαθέτουν την τεχνογνωσία για την παραγωγή του εμβολίου mRNA".

  Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χορήγηση της άδειας θα είναι προς το συμφέρον της αρχικής εταιρείας παραγωγής του εμβολίου (BioNTech). "Κατά βάσιν η αρχική εταιρεία θα πρέπει να ενδιαφέρεται να επεκτείνει την παραγωγή μέσω αδειοδότησης εάν δεν μπορεί να παραγάγει η ίδια την απαιτούμενη ποσότητα εμβολίου", πρόσθεσε.

  Σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορούν να αρθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ο εμπειρογνώμονας ήταν σχετικά αισιόδοξος: "Οι περιορισμοί στις ελευθερίες θα πρέπει να μπορούν να αρθούν πολύ γρήγορα εάν εμβολιαστούν οι ομάδες κινδύνου. Ωστόσο, οι προφυλάξεις υγιεινής πρέπει να διατηρηθούν", τόνισε.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ