Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Δεκ-2020 16:55

  Αυστηρότερα μέτρα στη Βρετανία για να αποφευχθεί νέα "καταστροφή", ζητά κορυφαίος επιδημιολόγος

  Αυστηρότερα μέτρα στη Βρετανία για να αποφευχθεί νέα "καταστροφή", ζητά κορυφαίος επιδημιολόγος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού ώστε να αποτρέψει ένα νέο κύμα θανάτων από την έξαρση των κρουσμάτων που προκαλεί το νέο στέλεχος του κορονοϊού, προειδοποίησε σήμερα ο κορυφαίος επιδημιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης Andrew Hayward.

  Τη Δευτέρα η Βρετανία ανακοίνωσε 41.385 νέα κρούσματα του κορονοϊού, που αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό από τότε που ξεκίνησαν ευρέως οι έλεγχοι στα μέσα του 2020, ενώ τα νοσοκομεία της χώρας αναφέρουν ότι έχουν περισσότερα περιστατικά από ό,τι κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Απρίλιο.

  "Μπαίνουμε σε μια πολύ επικίνδυνη νέα φάση της πανδημίας και θα χρειαστεί αποφασιστική εθνική δράση για την πρόληψη μιας καταστροφής τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο", δήλωσε ο Andrew Hayward, καθηγητής επιδημιολογίας μολυσματικών ασθενειών στο University College London.

  Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει καταγράψει περισσότερους από 71.000 σε διάστημα 28 ημερών από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. 

  Ο Hayward, που είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της βρετανικής κυβέρνησης για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, πρόσθεσε μάλιστα ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού, που μεταδίδεται ευκολότερα, καταδεικνύει ότι το υφιστάμενο lockdown στην Αγγλία δεν φαίνεται αρκετό να να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας.

  Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Δεκεμβρίου, η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή ακόμη αυστηρότερα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, στο πλαίσιο των οποίων έχουν κλείσει όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα λιανικής πώλησης και έχουν περιοριστεί οι κατά πρόσωπο συναντήσεις, μέτρα που ισχύουν σχεδόν για το ήμισυ του πληθυσμού της Αγγλίας.

  Ο Hayward δήλωσε, ωστόσο, στο BBC ότι αυτά τα μέτρα πρέπει να επεκταθούν περαιτέρω.

  Εν τω μεταξύ, τα σχολεία στην Αγγλία πρόκειται να ανοίξουν ξανά για πολλούς μαθητές στις 4 Ιανουαρίου. Ο Hayward σημείωσε ότι από καθαρά επιδημιολογική άποψη θα ήταν λογικό να παραμείνουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φτωχότεροι μαθητές με την εξ αποστάσεων εκπαίδευση καταδεικνύει ότι οι περιορισμοί σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής μπορεί να είναι προτιμότεροι.

  Σημειώνεται ότι οι αρχές στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία ακολουθούν τις δικές τους πολιτικές για τα σχολεία και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ