Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Δεκ-2020 14:39

  Η Ρωσία έστειλε στην Αργεντινή μόνο την πρώτη δόση του Sputnik V - Οι προβληματισμοί για το δεύτερο μέρος της δόσης

  Η Ρωσία έστειλε στην Αργεντινή μόνο την πρώτη δόση του Sputnik V - Οι προβληματισμοί για το δεύτερο μέρος της δόσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρώτη μεγάλη διεθνής αποστολή της Ρωσίας για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού - 300.000 δόσεις που στάλθηκαν στην Αργεντινή την περασμένη εβδομάδα - αποτελούνταν μόνο από την πρώτη δόση του εμβολίου από τις δύο που απαιτεί, η οποία είναι πιο εύκολο να παραχθεί από τη δεύτερη δόση, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters.

  Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα εμβόλια COVID-19, τα οποία χορηγούνται ως δύο λήψεις του ίδιου προϊόντος, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V βασίζεται σε δύο δόσεις που χορηγούνται χρησιμοποιώντας διαφορετικούς ανενεργούς ιούς, γνωστούς ως φορείς. Το Ινστιτούτο Gamaleya που ανέπτυξε το εμβόλιο υποστηρίζει ότι είναι πάνω από 91% αποτελεσματικό μετά την χορήγηση δύο δόσεων.

  Ωστόσο, ορισμένοι Ρώσοι κατασκευαστές θεωρούν ότι η δεύτερη δόση, η οποία χορηγείται 21 ημέρες μετά την πρώτη, είναι λιγότερο σταθερή, ανέφεραν δύο πηγές, αποκαλύπτοντας μια νέα πρόκληση για το φιλόδοξο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.

  Η απόφαση για την αποστολή δόσεων του εμβολίου στην Αργεντινή προκάλεσε κριτική εντός της Ρωσίας, όπου το εμβόλιο εξακολουθεί να μην είναι ως επί το πλείστον διαθέσιμο στο ευρύ κοινό εκτός της Μόσχας.

  Η Ρωσία δεν έχει αναφέρει πόσα άτομα ακριβώς έχουν λάβει το εμβόλιο. Το Ινστιτούτο Gamaleya ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 650.000 δόσεις είχαν εκδοθεί για το εγχώριο πρόγραμμα εμβολιασμού της Ρωσίας μέχρι στιγμής.

  Η Αργεντινή είναι η πρώτη ξένη χώρα εκτός από τη Λευκορωσία που ενέκρινε το Sputnik V, μια νίκη για την προσπάθεια της Μόσχας να εξασφαλίσει διεθνή αναγνώριση για το εμβόλιό της. Αργεντινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένουν να ξεκινήσουν τη χορήγηση του εμβολίου τις επόμενες ημέρες.

  Ωστόσο, μια πηγή κοντά στη διαδικασία παραγωγής, και μια άλλη στην κυβέρνηση, δήλωσε ότι η αποστολή αποτελούταν μόνο από δόσεις του πρώτου συστατικού, οι οποίες είχαν παραχθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες από το δεύτερη.

  Η πηγή κοντά στη διαδικασία παραγωγής είπε ότι οι κατασκευαστές εμβολίων εργάζονται τώρα για να ισορροπήσουν την παραγωγή των δύο δόσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ