Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Δεκ-2020 11:38

  Η ιαπωνική Orix εξαγοράζει την ισπανική Elawan Energy έναντι 965 εκατ. δολ.

  Η ιαπωνική Orix εξαγοράζει την ισπανική Elawan Energy έναντι 965 εκατ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Orix κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της ισπανικής Elawan Energy, στην πρώτη εξαγορά του ιαπωνικού ομίλου εκτός της χώρας του σε ό,τι αφορά εταιρείες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

  Η εδρεύουσα στο Τόκιο εταιρεία αποκτά έτσι το 80% της Elawan από την ισπανική βιομηχανία Acek, πάντα με βάση τις πηγές του Bloomberg. Συμπεριλαμβανομένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η οποία θα γίνει αργότερα, η συμφωνία αγγίζει τα 100 δισ. γεν (965 εκατ. δολάρια).

  Η εξαγορά θα επεκτείνει τη δραστηριότητα της Orix σε παγκόσμια κλίμακα στον κλάδο των ανανεώσιμών πηγών ενέργειας, διευρύνοντας ένα χαρτοφυλάκιο που εκτείνει από τη δραστηριότητα τραπεζικής έως το real estate. Η Acek, η οποία κατέχει επίσης την παραγωγό εξαρτημάτων αυτοκινήτων Gestamp Automocion, πωλεί το τελευταίο διάστημα μερίδιά της σε δραστηριότητες ΑΠΕ.

  Εκπρόσωπος της Orix αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ, ενώ η Acek βρίσκεται σε αργία λόγω Χριστουγέννων.

  Η Elawan, η οποία ιδρύθηκε το 2007, αναπτύσσει και λειτουργεί project αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη και στην Αμερική, που αγγίζουν τα 714 megawatt.

  Η Orix φαίνεται να αναζητεί ανάλογα assets προς εξαγορά και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.

  Τον Σεπτέμβριο, η Orix συμφώνησε στην εξαγορά του 20% της ινδικής εταιρείας ανάπτυξης εφαρμογών ΑΠΕ Greenko Energy έναντι 980 εκατ. δολ., στην μεγαλύτερη επένδυσή της στο εξωτερικό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ