Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 20:34

  Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας οι χρεοκοπίες στη λιανική των ΗΠΑ

  Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Brooks Brothers USA από τις ABG και SPARC Group
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καταγράφηκαν δεκάδες πτωχεύσεις στον κλάδο λιανικών πωλήσεων το 2020 και οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα δεινά δεν έχουν τελειώσει.

  Η S&P Global Market Intelligence καταμέτρησε 49 χρεοκοπίες στον χώρο της λιανικής συμπεριλαμβανομένων της μητρικής της Ann Taylor, Ascena Retail Group, του εμπορικού κέντρου ειδών πολυτελείας Neiman Marcus, της εταιρείας οικιακών ειδών Sur La Table και της Brooks Brothers Group.

  Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό χρεοκοπιών από το 2009, στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

  Ο κορονοϊός ήταν το "κερασάκι στην τούρτα" για πολλούς δοκιμαζόμενους λιανοπωλητές. Οι εταιρείες που ήδη δυσκολεύονταν να ακολουθήσουν τις τάσεις, να επενδύσουν στις απαιτούμενες ψηφιακές αναβαθμίσεις και να στραφούν στη σύγχρονη εμπειρία καταναλωτή, δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πρόσθετη πίεση των κλειστών καταστημάτων, τη μαζική στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα πρωτόκολλα ασφαλείας και άλλες παράπλευρες συνέπειες του κορονοϊού.

  "Η πανδημία επιτάχυνε αυτό που θα συνέβαινε σε λίγα χρόνια", λέει ο Mickey Chadha, αντιπρόεδρος της Moody's. 

  Εκτός από το κλείσιμο των καταστημάτων εξαιτίας της χρεοκοπίας και της αναδιάρθρωσης, πολλοί λιανοπωλητές αξιοποίησαν την περίοδο της πανδημίας για να αναδιοργανώσουν το δίκτυο των καταστημάτων τους. Η Gap και η Children's Place είναι δύο από τις εταιρείες που έχουν πει ότι θα προσαρμόσουν το μέγεθος του δικτύου τους.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ