Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 17:58

  Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα τον Νοέμβριο

  Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα τον Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις νέων μονοκατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, παρά το ότι η αγορά κατοικιών εξακολουθεί να υποστηρίζεται από ιστορικά χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων.

  Οι νέες πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 11,0% σε προσαρμοσμένη ετήσια τιμή 841.000 μονάδων τον περασμένο μήνα, δήλωσε το Υπουργείο Εμπορίου την Τετάρτη. Ο ρυθμός πωλήσεων του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκε σε 945.000 μονάδες από τις 999.000 μονάδες που ήταν η αρχική εκτίμηση.

  Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει πως οι νέες πωλήσεις κατοικιών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 11,2% των πωλήσεων στην αγορά κατοικιών, να μειωθούν 0,3% στις 995.000 μονάδες τον Νοέμβριο. Οι νέες πωλήσεις κατοικιών τείνουν να είναι ασταθείς από μήνα σε μήνα.

  Οι νέες πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 20,8% σε ετήσια βάση. Η κυβέρνηση ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η πώληση μονοκατοικιών, το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς κατοικιών, αυξήθηκε το Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2007.

  Αλλά οι επίμονες ελλείψεις γης, υλικών και ειδικευμένου εργατικού δυναμικού αυξάνουν το κόστος κατασκευής για τους κατασκευαστές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ