Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 17:46

  Βρετανός καθηγητής: Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού έχει διασπαρεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

  Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι αποτελεσματικό και ασφαλές μετά από την πρώτη κιόλας δόση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τιμή R στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε μικρή αύξηση και πλέον κυμαίνεται μεταξύ 1,1 και 1,3, όπως αποκάλυψαν τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία, την Τετάρτη, καθώς η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού έχει επιταχύνει τη μετάδοση τον Δεκέμβριο.

  Το εύρος αναπαραγωγής διευρύνθηκε από 1,1 έως 1,2 πριν από πέντε ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέες μολύνσεις από κορονοϊό αυξάνονται μεταξύ 1% και 6% την ημέρα. Η τιμή R είναι ο μέσος αριθμός ατόμων στους οποίους κάποιος με Covid-19 μεταδίδει τη μόλυνση.

  Στην Αγγλία, οι λοιμώξεις αυξήθηκαν ταχύτερα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά και στο Λονδίνο, σύμφωνα με στοιχεία της κυβερνητικής υπηρεσίας. Σε αυτές τις περιοχές, οι λοιμώξεις αυξάνονται περισσότερο από 4% την ημέρα.

  Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, διευθυντής του MRC Κέντρο Ανάλυσης για παγκόσμια μεταδιδόμενες νόσους στο Imperial College του Λονδίνου, δήλωσε ότι αν οι ειδικοί βρήκαν δέκα περιπτώσεις της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, σε μια χώρα τόσο μικρή όσο η Δανία, με σχετικά χαμηλό ποσοστό μόλυνσης "αυτό θα υποδήλωνε... ότι αυτό το στέλεχος διασπαρεί στη μεγάλη πλειοψηφία, αν όχι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αυτήν τη στιγμή".

  Ο Φέργκιουσον μίλησε για τη νέα παραλλαγή μαζί με άλλους ειδικούς ενώπιον της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Μέχρι στιγμής, μόνο λίγες περιπτώσεις της νέας παραλλαγής, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο, έχουν καταγραφεί διεθνώς.

  Βρέθηκαν περιπτώσεις στην Ισλανδία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και το Βέλγιο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εκτός Ευρώπης, έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις περιπτώσεις της νέας παραλλαγής στην Αυστραλία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ