Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 15:25

  Νέα συμφωνία ΗΠΑ με Pfizer για επιπλέον 100 εκατ. δόσεις εμβολίου έως τον Ιούλιο

  Νέα συμφωνία ΗΠΑ με Pfizer για επιπλέον 100 εκατ. δόσεις εμβολίου έως τον Ιούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού θα προμηθεύσει έως τον Ιούλιο του 2021 η Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της νέα συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία την Τετάρτη.

  Η νέα συμφωνία αυξάνει τον συνολικό αριθμό των δόσεων που θα παραλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την Pfizer σε 200 εκατομμύρια, αριθμός που καλύπτει τις εμβολιαστικές ανάγκες 100 εκατομμυρίων ανθρώπων.

  Η Pfizer και η γερμανική εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, που ανέπτυξαν από κοινού το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, στο πλαίσιο της συμφωνίας θα πρέπει να παραδώσουν τουλάχιστον 70 εκατομμύρια δόσεις έως τις 30 Ιουνίου, ενώ το υπόλοιπο των 30 εκατομμυρίων δόσεων θα παραδοθεί το αργότερο στις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με την εταιρεία.

  Η αμερικανική κυβέρνηση θα πληρώσει 1,95 δισ. δολάρια για τις επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που θα λάβει η Pfizer από τις ΗΠΑ να διαμορφώνεται πλέον σε σχεδόν 4 δισ. δολάρια.

  Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την Pfizer για 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει να διανέμονται στη χώρα μετά τη λήψη της άδειας επείγουσας χρήση που έλαβε το εμβόλιο της εταιρείας στις αρχές του μήνα.

  Το εμβόλιο δύο δόσεων της Pfizer είναι ένα από τα δύο που έχουν λάβει μέχρι σήμερα άδεια για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, Το δεύτερο είναι το εμβόλιο της Moderna Inc. που αναπτύχθηκε επίσης με την τεχνολογία του αγγελιαφόρου RNA (mRNA). 

  Η νέα συμφωνία με τη Pfizer θα βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξήσουν τις προμήθειες εμβολίων, την ώρα που στη χώρα συνεχίζει να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της πανδημίας, με περισσότερα από 1 εκατ. κρούσματα να καταγράφονται μόνο τις τελευταίες έξι ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters. Περισσότεροι από 600.000 Αμερικανοί έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ