Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 11:56

  Bloomberg: Η HeidelbergCement εξετάζει την πώληση assets της στις ΗΠΑ

  Bloomberg: Η HeidelbergCement εξετάζει την πώληση assets της στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η HeidelbergCement διερευνά την πώληση αμερικανικών assets καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Dominik von Achten προσπαθεί να εκποιήσει περιφερειακές δραστηριότητες, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

  Η μεγαλύτερη εταιρεία τσιμέντου της Γερμανίας, συνεργάζεται με την Morgan Stanley για την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Καλιφόρνια, ανέφεραν οι πηγές.

  Η πώληση θα μπορούσε να φέρει περί τα 1,5 δισ. δολάρια.

  Οι σύμβουλοι της HeidelbergCement προσφάτως έστειλαν αρχικά διαφημιστικά έγγραφα σε πιθανούς αγοραστές, σύμφωνα με τις πηγές.

  Είχαν προσεγγίσει ανταγωνιστές, μεταξύ των οποίων την Martin Marietta Materials, την Cemex, την CRH Plc., την Summit Materials και την LafargeHolcim, καθώς και άλλες τσιμεντοβιομηχανίες σε αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα και η Λατινική Αμερική.

  Οι πρώτες προσφορές αναμένεται να έλθουν στις αρχές του επομένου έτους, ωστόσο οι πηγές αναφέρουν πως είναι νωρίς για να πουν εάν οι υποψήφιοι αγοραστές θα καταθέσουν προτάσεις, και η HeidelbergCement μπορεί να επιλέξει να διατηρήσει τις δραστηριότητες εάν οι προσφορές είναι πολύ χαμηλές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ