Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 09:05

  Βρετανία: Βαθαίνει το πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα μετά τους νέους περιορισμούς

  Βρετανία: Βαθαίνει το πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα μετά τους νέους περιορισμούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πτώση στη βρετανική επιχειρηματική δραστηριότητα βαθαίνει αφότου η χώρα άρχισε να αυστηριοποιεί ξανά τους περιορισμούς για τον κορονοϊό τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το βρετανικό βιομηχανικό επιμελητήριο, ζητώντας περισσότερη στήριξη για τις επιχειρήσεις από την κυβέρνηση.

  Ο δείκτης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσαν αύξηση στο τρίμηνο μέχρι τον Δεκέμβριο, υποχώρησε στις -21 μονάδες από τις -16 μονάδες πριν από ένα μήνα, αν και παρέμεινε αρκετά υψηλότερα από το -71 του Ιουνίου.

  "Η οικονομία έχει ένα άσχημο τέλος σε μια τρομερή χρονιά”, ανέφερε η Charlotte Dendy, οικονομολόγος στο CBI.

  Η έρευνα διεξήχθη πριν από τους αυστηρότερους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού.

  "Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζει να υποχωρεί με το δεύτερο lockdown στην Αγγλία να έχει μια ιδιαίτερα σημαντική επίδραση στον σημαντικό τομέα των υπηρεσιών”, ανέφερε η Dendy.

  Οι βρετανικές επιχειρήσεις βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με αβεβαιότητα για την εμπορική σχέση την χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της λήξης της μεταβατικής περιόδου στις 31 Δεκεμβρίου.

  Οι προσδοκίες για τους επόμενους τρεις μήνες διαμορφώθηκαν στις -18 μονάδες, που αποτελεί βελτίωση από το Νοέμβριο αλλά και πάλι υποδηλώνει μικρή ανάκαμψη για τις αρχές του 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ