Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Δεκ-2020 18:23

  Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Συρία: Στο στόχαστρο η Κεντρική Τράπεζα και η γυναίκα του Άσαντ

  Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Συρία: Στο στόχαστρο η Κεντρική Τράπεζα και η γυναίκα του Άσαντ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη επέβαλαν νέες κυρώσεις στη Συρία, στοχεύοντας την κεντρική τράπεζά της και βάζοντας σε μαύρη λίστα πολλούς ανθρώπους και οντότητες σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια να κόψουν τα κεφάλαια από την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

  Η τελευταία κίνηση, βασιζόμενη στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Συρία νωρίτερα αυτό το έτος, σηματοδότησε έναν άλλο γύρο σε μια εκστρατεία των ΗΠΑ που στόχο έχει να ωθήσει την κυβέρνηση του Άσαντ να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για τον τερματισμό του σχεδόν δεκαετούς πολέμου της χώρας.

  Σε μια δήλωση, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι νέες κυρώσεις προσθέτουν δύο άτομα, εννέα επιχειρηματικές οντότητες και την Κεντρική Τράπεζα της Συρίας στη Λίστα Ειδικών Υπηκόων και Αποκλεισμένων Ατόμων.

  Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επέβαλαν κυρώσεις επίσης στην Άσμα αλ-Άσαντ, τη βρετανή σύζυγο του προέδρου της Συρίας, κατηγορώντας την ότι παρεμποδίζει τις προσπάθειες για πολιτική επίλυση του πολέμου και αρκετά μέλη της οικογένειάς της, σύμφωνα με δήλωσή από τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ