Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Δεκ-2020 11:44

  Η SEC θα μηνύσει την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Ripple

  Η SEC θα μηνύσει την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Ripple
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H εταιρεία fintech Ripple που είναι περισσότερο γνωστή για το κρυπτονόμισμα XRP δήλωσε ότι αναμένει μήνυση από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διότι παραβίασε τους νόμους περί προστασίας των επενδυτών. Η SEC αναμένεται να ασκήσει αγωγή κατά του διευθύνοντος συμβούλου  Brad Garlinghouse και συνιδρυτή Chris Larsen. H επιτροπή θα ισχυριστεί ότι η εταιρεία παραβίασε νόμους όταν πούλησε XRP σε επενδυτές. 

  Ο Garlinghouse είπε ότι αναμένει η αγωγή να κατατεθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Σε δήλωση αργά τη Δευτέρα, είπε ότι η αγωγή της SEC ήταν λανθασμένη και αμφισβήτησε επίσης τη στιγμή που αυτή γίνεται.

  "Το XRP είναι ένα νόμισμα και δεν χρειάζεται να εγγραφεί ως επενδυτικό συμβόλαιο", δήλωσε ο Garlinghouse. "Στην πραγματικότητα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FinCEN του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη αποφασίσει ότι το XRP είναι εικονικό νόμισμα το 2015 και άλλοι ρυθμιστές της G20 έχουν κάνει το ίδιο. Καμία άλλη χώρα δεν έχει κατατάξει το XRP ως χρεόγραφο".

  "Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέτρεψε στο XRP να λειτουργεί ως νόμισμα για πάνω από οκτώ χρόνια και αμφισβητούμε το κίνητρο για την άσκηση αυτή της ενέργειας λίγες μόνο ημέρες πριν από την αλλαγή στη διαχείριση. Αντί να δημιουργήσει ένα σαφές κανονιστικό πλαίσιο για την κρυπτογράφηση στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της SEC Jay Clayton αποφάσισε ανεξήγητα να μηνύσει τη Ripple, αφήνοντας το πραγματικό νομικό έργο στην επόμενη διοίκηση". 

  O Clayton τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία της SEC στο τέλος του έτους, πριν από τη λήξη της θητείας του τον Ιούνιο. 

  Mε κεφαλαιοποίηση πάνω από $20 δισ. το XRP είναι ένα από τα πιο πολύτιμα κρυπτονομίσματα στον κόσμο. Δημιουργήθηκε και το 2012 και έχει σχεδιαστεί προκειμένου να διευκολύνει τις γρήγορες διασυνοριακές πληρωμές. 

  Σύμφωνα με την Ripple, η SEC σχεδιάζει να ισχυριστεί πως το XRP είναι χρεόγραφο και πως η Ripple παραβίασε τους κανόνες επειδή δεν καταχώρισε το token στους καταλόγους της SEC προτού κάνει την αρχική δημόσια προσφορά. Η Ripple υποστηρίζει ότι το XRP - όπως το bitcoin - πρέπει να χαρακτηριστεί ως νόμισμα και δεν χρειάζεται να εγγραφεί ως επενδυτικό συμβόλαιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ