Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Δεκ-2020 11:21

  Σαχίν (BioNTech): Εάν χρειαστεί, εμβόλιο κατά μεταλλάξεων του κορονοϊού σε έξι εβδομάδες

  Σαχίν (BioNTech): Εάν χρειαστεί, εμβόλιο κατά μεταλλάξεων του κορονοϊού σε έξι εβδομάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11.44

  Την πεποίθησή του ότι το εμβόλιο που έχει αναπτύξει η εταιρεία του από κοινού με την αμερικανική Pfizer λειτουργεί κατά της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, η οποία έχει δημιουργήσει ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και διεθνώς, εξέφρασε ο CEO της γερμανικής φαρμακευτικής BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

  "Δεν γνωρίζουμε ακόμη σίγουρα εάν λειτουργεί ενάντια στη συγκεκριμένη μετάλλαξη", σημείωσε ο Σαχίν, ωστόσο συμπλήρωσε ότι οι πρωτεΐνες της νέας μορφής του ιού είναι κατά 99% ίδιες με εκείνες των υπόλοιπων στελεχών του και άρα, επιστημονικά, το πιθανότερο είναι να καλύπτεται από το εμβολιαστικό σκεύασμα.

  "Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες και θα γνωρίζουμε την απάντηση εντός των ερχόμενων εβδομάδων", ανέφερε ο επικεφαλής της BioNTech. "Ακόμη και στην περίπτωση πάντως που δεν λειτουργεί, η ομορφιά της τεχνολογίας του εμβολίου mRNA είναι ότι έχουμε τη μηχανική να αναπρογραμματίσουμε το εμβόλιο ενάντια στη νέα μετάλλαξη εντός περίπου έξι εβδομάδων", ανέφερε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

  Το εμβόλιο της Pfizer και της γερμανικής εταιρείας έχει ήδη εγκριθεί προς χρήση ή και χρησιμοποιείται ήδη για εμβολιασμούς σε άνω των 45 χωρών και μπλοκ, μεταξύ αυτών σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση (όπου εγκρίθηκε χθες Δευτέρα).

  Έρευνα για τη νέα μετάλλαξη και από την Moderna

  "Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, περιμένουμε ότι η ανοσία που αποκτήθηκε μέσω του εμβολίου της Moderna θα λειτουργεί προστατευτικά κατά των μεταλλάξεων που έχουν πρόσφατα περιγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα πραγματοποιήσουμε επιπλέον τεστ τις επόμενες εβδομάδες για να επιβεβαιώσουμε την προσδοκία αυτή", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Moderna.

  H Pfizer από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται στοιχεία σχετικά με την ικανότητα δειγμάτων αίματος ανθρώπων που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech να εξουδετερώσουν το νέο στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Ο νέος κορονοϊός έχει μεταλλαχθεί και πριν και οι δύο εταιρείες έχουν διαπιστώσει ότι τα εμβόλιά τους λειτουργούν και κατά των άλλων διαδοχικών μεταλλάξεων του ιού.

  Ολο και περισσότεροι ειδικοί δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου βέβαιοι για την σημασία αυτής της τελευταίας μετάλλαξης του κορονοϊού, που προβλήθηκε από το Λονδίνο ως εξήγηση της εκτόξευσης των κρουσμάτων της Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες στην χώρα, εκτόξευση που συνέπεσε με την χαλάρωση της τήρησης μέτρων από τους Βρετανούς εν όψει των Χριστουγέννων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ