Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Δεκ-2020 08:26

  Ιαπωνία: Περικόπτει η κυβέρνηση τις εκτιμήσεις για την κατανάλωση

  Ιαπωνία: Περικόπτει η κυβέρνηση τις εκτιμήσεις για την κατανάλωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιαπωνική κυβέρνηση περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την κατανάλωση τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά στο τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε πως συνολικά οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν ακόμη δύσκολες εξαιτίας της πανδημίας.

  Οι αρχές δήλωσαν πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως αντιμετωπίζει αυξημένους κινδύνους από την εκ νέου αύξηση του κορονοϊού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, οδηγώντας σε υποβάθμιση των προοπτικών , αν και παραμένουν υπό τη στήριξη των ελπίδων για οικονομική ανάκαμψη.

  "Η ιαπωνική οικονομία παραμένει σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά δείχνει σημάδια ανάκαμψης”, αναφέρει η κυβέρνηση στην οικονομική έκθεση του Δεκεμβρίου.

  Αλλά προειδοποίησε επίσης ότι πρέπει να δοθεί "πλήρης προσοχή” σε περαιτέρω κινδύνους από τον κορονοϊό και την αυξημένη επίδραση του στην κοινωνικό-οικονομική δραστηριότητα, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

  Μεταξύ βασικών οικονομικών στοιχείων, η κυβέρνηση περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία αντιστοιχεί σε περισσότερο από το μισό της οικονομίας της χώρας, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, δηλώνοντας πως ενώ ανακάμπτει στο σύνολό της, ορισμένοι κλάδοι όπως ο εσωτερικός τουρισμός, δείχνουν σημάδια εξασθένισης.

  Ο πρωθυπουργός Yoshihide Suga την προηγούμενη εβδομάδα διέκοψε απότομα ένα πρόγραμμα εγχώριων επιδοτήσεων στο τέλος του έτους, καθώς η χώρα είδε εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

  Επίσης, οι αρχές αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις για τις εξαγωγές και την παραγωγή, δηλώνοντας ότι αναμένεται ανάκαμψη των όγκων ιδιαίτερα στις παραγγελίες ηλεκτρονικών προς την Κίνα, αν και αυτές των αυτοκινήτων και μεταφορικού εξοπλισμού, ήταν λιγότερο ισχυρές από τον προηγούμενο μήνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ