Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Δεκ-2020 15:54

  Ισπανία-κορονοϊός: Άνω του 40% των πολιτών δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν

  Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik-V θα καταστήσει διαχειρίσιμη την κατάσταση στη χώρα σε 10-12 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ποσοστό των Ισπανών που είναι πρόθυμοι να λάβουν ένα εμβόλιο εναντίον της COVID-19 μόλις αυτά καταστούν διαθέσιμα αυξήθηκε σε πάνω από 40%, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, από 37% σε προηγούμενη έρευνα πριν από έναν μήνα.

  Ενώ το 28% των ερωτηθέντων στη έρευνα για το Κέντρο Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) ανέφεραν ότι δεν θα λάβουν αμέσως το εμβόλιο, το ποσοστό τους σημειώνει απότομη πτώση από το 47% που καταγραφόταν σε προηγούμενη δημοσκόπηση του CIS που δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου και στην οποία είχε τεθεί η ίδια ερώτηση.

  Έπειτα από μια νέα αύξηση των μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ένα άλλο 16,2% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν αν το εμβόλιο "έχει διαβεβαιώσεις, αν έχει δοκιμαστεί, αν είναι αξιόπιστο".

  Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 9 Δεκεμβρίου με δείγμα 3.800 ανθρώπων.

  Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξαν η Pfizer και η BioNTech μετά την χορήγηση άδειας χρήσης του εμβολίου σε αρκετές χώρες.

  Η Ισπανία αναμένει να ξεκινήσει την εθελοντική εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου και να καλύψει έως 20 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021.

  Η Ισπανία είναι μία από χώρες που επλήγησαν πιο σκληρά από την πανδημία στην Ευρώπη. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 149 την Παρασκευή φθάνοντας τους 48.926 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 11.815 φθάνοντας συνολικά το 1.797.236.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ