Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Δεκ-2020 09:58

  Βρετανία: Την μεγαλύτερη άνοδο της τετραετίας κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

  Βρετανία: Πάνω από 1.000 θάνατοι για τέταρτη διαδοχική μέρα και 59.937 κρούσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη κατέγραψε την μεγαλύτερη μηνιαία βελτίωση σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια τον Δεκέμβριο, αντανακλώντας την αισιοδοξία ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάκαμψη το 2021, σύμφωνα με έρευνα της Lloyds Bank.

  Η Lloyds δήλωσε πως το μηνιαίο βαρόμετρο για τις επιχειρήσεις σημείωσε άνοδο κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες στο -4% τον Δεκέμβριο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, πριν η πανδημία πλήξει την οικονομία της Βρετανίας.

  "Τα νέα για την πρόοδο του εμβολίου έχουν ενισχύσει τα στοιχεία για την εμπιστοσύνη αυτόν τον μήνα, αντισταθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις αβεβαιότητες αναφορικά με τη νέα εμπορική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ”, ανέφερε ο οικονομολόγος της Lloyds, Hann Ju-ho.

  Το βελτιωμένο επιχειρηματικό κλίμα αντικατοπτρίζει το παρόμοιο κλίμα στα νοικοκυριά, των οποίων η εμπιστοσύνη ενισχύθηκε αυτόν τον μήνα με το μεγαλύτερο περιθώριο των τελευταίων οκτώ ετών.

  Η βρετανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 11% το 2020, το περισσότερο από το 1709, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, ενώ η ανάπτυξη στις αρχές του 2021 αναμένεται να επηρεαστεί από τους περιορισμούς που συνεχίζουν να υφίστανται εξαιτίας του κορονοϊού.

  Η Lloyds τόνισε πως το 32% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, αναμένεται να μειώσει το προσωπικό το 2021, και το 22% σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των εργαζόμενων τους.

  Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις είναι πιο αισιόδοξες, ενώ είναι επίσης πιο πιθανό να σχεδιάσουν τον τερματισμό στο πάγωμα των πληρωμών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ