Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Δεκ-2020 18:36

  Γαλλικό δάνειο στην τουρκική Vakıfbank ύψους 200 εκατ. ευρώ

  Γαλλικό δάνειο στην τουρκική Vakıfbank ύψους 200 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κρατική τράπεζα της Τουρκίας Vakifbank και ο Γαλλικός Οργανισμός Ανάπτυξης (AFD) υπέγραψαν συμφωνία την Πέμπτη, αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του "Πράσινου Σχεδίου Στέγασης", το οποίο στοχεύει στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών στην Τουρκία.  

  Σύμφωνα με δήλωση της τράπεζας, το χρηματικό ποσό που παρέχεται στο πλαίσιο της συμφωνίας είναι το υψηλότερο δάνειο "πράσινης κατοικίας" στον τομέα.

  "Το δάνειο είναι μια συγκεκριμένη ένδειξη ότι συνεχίζουμε να κάνουμε δυνατά βήματα στον τομέα της βιωσιμότητας", δήλωσε ο Abdi Serdar Ustunsalih, γενικός διευθυντής της Vakifbank.

  "Στην επόμενη περίοδο, βλέπουμε τις δυνατότητες μεγαλύτερης συνεργασίας με το AFD σε αυτόν τον κοινό τόπο και ελπίζουμε να ενώσουμε σε πολλά περισσότερα σχέδια για την προώθηση της συνεργασίας μας σε αυτόν τον τομέα."

  Σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη συμφωνία δανείου που υπεγράφη με διεθνείς αναπτυξιακούς οργανισμούς ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, είπε ότι η τράπεζα έχει πρωτοποριακή θέση στον τουρκικό τραπεζικό τομέα στον τομέα της βιώσιμης τραπεζικής.

  Σχολιάζοντας επίσης τη συμφωνία, ο Oliver Gauvin, γενικός πρόξενος της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι τα έργα πράσινης στέγασης και οι εργασίες για τη βελτίωση της κατανάλωσης ενέργειας των υπαρχόντων κτηρίων είναι τομείς με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης.

  "Τέτοια έργα προσφέρουν στους ιδιοκτήτες σπιτιού την ευκαιρία να συμβάλουν θετικά στην αλλαγή του κλίματος. Γαλλικά ιδρύματα και εταιρείες έχουν επενδύσει πολλά σε αυτόν τον κλάδο".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ