Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Δεκ-2020 22:07

  Άνω των 2.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως θα περικόψει η Coca Cola

  Άνω των 2.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως θα περικόψει η Coca Cola
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Coca-Cola θα περικόψει 2.200 θέσεις εργασίας σε παγκόσμια κλίμακα, στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της η οποία επιταχύνθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

  Στις ΗΠΑ, η περικοπή θα φθάσει τις 1.200 θέσεις εργασίας, περίπου το 12% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στη μητρική αγορά της. Tην είδηση μετέδωσε πρώτη η Wall Street Journal.

  Στα τέλη του 2019, η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα απασχολούσε 86.200 ανθρώπους παγκοσμίως. Η πανδημία, ωστόσο, έπληξε τα έσοδα της και αύξησε τα κόστη για τον κολοσσό του κλάδου ποτών. Περί το ήμισυ των πωλήσεών της εξαρτώνται από την κατανάλωση που πραγματοποιούν οι άνθρωποι εκτός του σπιτιού τους. Στο τρίτο τρίμηνο, οι καθαρές πωλήσεις της σημείωσαν πτώση 9%.

  Ήδη από τον Αύγουστο, η Coca Cola είχε δηλώσει ότι θα προσφέρει πακέτα εθελούσιας εξόδου σε 4.000 εργαζόμενους σε ΗΠΑ, Καναδά και Πουέρτο Ρίκο.

  Η εταιρεία εκτιμά ότι το κόστος των αποχωρήσεων θα αγγίξει τα 350 έως 550 εκατ. δολάρια. Στον αριθμό δεν περιλαμβάνονται εργαζόμενοι εταιρειών που εμφιαλώνουν τα ποτά της.

  Η μετοχή της εταιρείας, η οποία διαθέτει κεφαλαιοποίηση 230 δισ. δολαρίων, σημείωνε το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) άνοδο λίγο κάτω του 1%. Για το σύνολο του 2020, έχει υποχωρήσει περί το 3%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ