Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Δεκ-2020 14:25

  BoE: Αμετάβλητα τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς assets (upd)

  BoE: Αμετάβλητα τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς assets (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:38

  Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (BoE), ενώ τόνισε πως οι προοπτικές της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν βελτιωθεί από την έναρξη εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

  Τα εννέα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της BoE, ψήφισαν ομόφωνα να διατηρήσουν το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας στο 0,1% και τον στόχο για το πρόγραμμα αγοράς assets στα 895 δσ. Στερλίνες (1,209 τρισ. Δολάρια).

  "Η επιτυχημένη δοκιμή κάποιων εκ των εμβολίων για τον κορονοϊό και τα αρχικά σχέδια λανσαρίσματος τους ευρέως στο α΄ μισό του επομένου έτους, είναι πιθανό να μειώσει τα πτωτικά ρίσκα για τις οικονομικές προοπτικές”, ανέφερε η ανακοίνωση της επιτροπής.

  H BoE τόνισε πως ήταν έτοιμη να δεχθεί τον πληθωρισμό πάνω από τον στόχο του 2% εάν έρθει το Brexit χωρίς συμφωνία και προκαλέσει κατακόρυφη πτώση της στερλίνας.

  "Σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους στη διάρκεια των οποίων φαινόταν στον ορίζοντα ένα Brexit χωρίς συμφωνία, η οικονομία ξεκινούσε από μια ασθενέστερη θέση με μεγαλύτερη πλεονάζουσα ικανότητα, αυξάνοντας την ανοδική της επιτροπής για προσωρινή υπέρβαση στον πληθωρισμό”, τόνισε η ΒοΕ μετά από μια συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής.

  "Θα ήταν σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν καλά εδραιωμένες”.

  Η BoE δήλωσε ότι σχεδιάζει να διατηρήσει τον ρυθμό των αγορών κρατικών ομολόγων σχεδόν αμετάβλητο για τις αρχές του 2021, αλλά επαναδιατύπωση ότι θα μπορούσε να κινηθεί πιο γρήγορα εάν οι αγορές επιστρέψουν στο χάος του Μαρτίου που προκάλεσε η πανδημία.

  Η στερλίνα είχε μικρή αντίδραση στις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας καθώς η επενδυτική προσοχή είναι εστιασμένη στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, σημειώνει η TD Securities.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ