Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Δεκ-2020 08:57

  Αυστραλία: Δημιουργήθηκαν 90.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο

  Αυστραλία: Δημιουργήθηκαν 90.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι προσλήψεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν για πέμπτη φορά σε έξι μήνες, και μαζί με την ισχύ των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος, επετράπη στην κυβέρνηση να δώσει αισιόδοξες προβλέψεις.

  Η οικονομία πρόσθεσε 90.000 θέσεις εργασίας στο επόμενο έτος μετά από μια ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση κατά 180.400 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

  Επίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε στην εξαμηνιαία επικαιροποίηση των εκτιμήσεών της, ότι η ανεργία θα κορυφωθεί στο 7,5% στο α΄ τρίμηνο του 2021, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για 8%.

  Ανακοίνωσε επίσης πιο μικρό έλλειμμα του προϋπολογισμού στα 197,7 δισ. δολάρια Αυστραλίας (149,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στην τρέχουσα χρήση ή 9,9% του ΑΕΠ.

  Στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε καθυστερημένα τον Οκτώβριο, προβλεπόταν έλλειμμα στα 213,7 δισ. δολάρια Αυστραλίας ή 11% του ΑΕΠ.

  Οι αρχές της Αυστραλίας έχουν αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις καθώς η άρση των περιορισμών της πανδημίας στη νότια πολιτεία της Βικτόρια έχει οδηγήσει σε βελτίωση του κλίματος και ανάκαμψη της δραστηριότητας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ