Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Δεκ-2020 21:16

  Fed: Δεσμεύεται να διατηρήσει τα μέτρα έως ότου "γιατρευτεί" η οικονομία

  Fed Federal Reserve επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεσμεύτηκε σήμερα να διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό ποσοτικής χαλάρωσης έως ότου διαπιστώσει ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο στην κατεύθυνση των στόχων της απασχόλησης και της σταθερότητας τιμών.

  Στη τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής ενός ταραχώδους έτους, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισαν να διατηρήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα, κοντά στο μηδέν και ανακοίνωσαν ότι θα διατηρήσουν τις μηνιαίες αγορές ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαριων. Αφαίρεσαν έτσι τη φράση "τους προσεχείς μήνες", την οποία είχαν περιλάβει στην προηγούμενη ανακοίνωση.

  Δεν ανακοίνωσαν αλλαγές στη σύνθεση των αγορών, αρνούμενοι να τις κατευθύνουν προς τίτλους πιο μακροπρόθεσμης διάρκειας, όπως είχαν προτείνει κάποιοι οικονομολόγοι.

  Παράλληλα οι αξιωματούχοι δημοσίευσαν νέες προβλέψεις που δείχνουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς αναμένουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν έως τουλάχιστον το 2023, ενόσω η αγορά εργασίας και η οικονομία θα επιστρέφουν στα προ πανδημίας επίπεδα.

  Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων, ο Πρόεδρος της Fed, Jerome Powell απέφυγε να προσδιορίσει ποια επίπεδα πληθωρισμού ή ανεργίας θα "πυροδοτούσαν" μελλοντικά μια αλλαγή στις προθέσεις αγορών. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ