Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Δεκ-2020 18:29

  Γερμανία: Eθελοντικό εμβολιασμό συνεχίζει να υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση

  Γερμανία: Eθελοντικό εμβολιασμό συνεχίζει να υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα τη θέση της ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού πρέπει να παραμείνουν εθελοντικοί.

  Στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag), ωστόσο, η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους πολίτες "να επωφεληθούν από τη δυνατότητα εμβολιασμού τους. Ο στόχος είναι η ανοσία της αγέλης. Εάν δεν εμβολιαστούν περισσότερο από 40%, 50% ή 60% των πολιτών, όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα", όπως είπε.

  Η Μέρκελ δεν απέκλεισε πάντως αλλαγές στη στρατηγική εμβολιασμού για τον κορονοϊό. "Η διαδικασία εξαρτάται επίσης από το τι θα διαπιστώσουν οι αρχές αδειοδότησης σχετικά με την καταλληλότητα των εμβολίων και για το τι θα ισχύσει για ποια ομάδα. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στοιχεία για τα παιδιά".

  Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Λειψίας, μόνο ο ένας στους δύο πολίτες θέλει να εμβολιαστεί. Τον Απρίλιο, το ποσοστό ανέρχονταν στο 79%. Λόγω της φθίνουσας προθυμίας για εμβολιασμό, η Ένωση Ιατρών "Marburger Bund" τάχθηκε υπέρ μιας ευρείας εκστρατείας ενημέρωσης.

  Πηγή: Deutschlandfunk

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ