Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Δεκ-2020 16:47

  ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριών μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Δεκέμβριο

  ΗΠΑ: Ένα αυστηρότερο lockdown θα οδηγούσε σε ισχυρότερη ανάκαμψη τώρα, εκτιμούν οι οικονομολόγοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε χαμηλό τριών μηνών υποχώρησε τον Δεκέμβριο ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών και τις υπηρεσίες, σε μία νέα ένδειξη ότι η εκτόξευση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες και τα ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα ανάσχεσης πλήττουν την οικονομική ανάκαμψη. 

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 55,7 μονάδες από 58,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η IHS Markit.

  Ο δείκτης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις υπηρεσίες υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών στις 55,3 μονάδες από 58,4 μονάδες το Νοέμβριο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε σε χαμηλό δύο μηνών στις 56,5 μονάδες από 56,7 τον προηγούμενο μήνα. 

  Ο δείκτης για την παραγωγή του κλάδο της μεταποίησης επίσης υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών στις 57,3 από 59,2 το Νοέμβριο. 

  "Οι επιχειρήσεις ανέφεραν ότι η αμερικανική οικονομία έχασε αναπτυξιακή ορμή τον Δεκέμβριο, αν και είναι ενθαρρυντικό ότι συνέχισε να αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ