Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Δεκ-2020 12:46

  Ifo: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την γερμανική οικονομία το 2020

  Ifo: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την γερμανική οικονομία το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γερμανικό ινστιτούτο Ifo αναμένει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα ανακάμψει λιγότερο ισχυρά από ό,τι αναμενόταν στο επόμενο έτος, καθώς το πιο αυστηρό lockdown για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας, συγκρατεί καταναλωτές και επιχειρήσεις.

  Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel επέβαλε ένα light lockdown από τις 2 Νοεμβρίου, το οποίο προέβλεπε κλειστά εστιατόρια και μπαρ αλλά ανοιχτά σχολεία και καταστήματα.

  Από σήμερα, τέθηκαν σε ισχύ πιο αυστηρά μέτρα, με τα οποία κλείνουν τα περισσότερα καταστήματα καθώς και τα κομμωτήρια και άλλες υπηρεσίες.

  Το Ifo περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του 2021 στο 4,2% από το 5,1% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

  Για το 2022, το Ifo αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ στο 2,5% από το 1,7%.

  "Η ανάκαμψη πάει προς τα πίσω εξαιτίας των περιορισμών εδώ και σε άλλες χώρες”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ifo, Timo Wollmershhaeuser.

  Επομένως η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών δεν θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα μέχρι το τέλος του 2021.

  Επίσης, το οικονομικό ινστιτούτο αναμένει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ συνολικά για το 2020 προβλέπει ύφεση 5,1%.

  Το Ifo αναμένει ακόμη ότι οι εξαγωγές θα υποχωρήσουν 9,7% το 2020 και θα αυξηθούν 8,8% στο επόμενο έτος, ενώ προβλέπει πως οι εισαγωγές θα μειωθούν κατά 8,7% το 2020 και θα αυξηθούν 6,8% το 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ