Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Δεκ-2020 08:56

  BoJ: "Φορτώνει" άλλα 6 δισ. δολάρια για τυχόν "αναταραχές" στην αγορά

  BoJ: "Φορτώνει" άλλα 6 δισ. δολάρια για τυχόν "αναταραχές" στην αγορά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα αξιοποιήσει 6 δισ. δολάρια σε μετρητά από έναν κρατικό λογαριασμό σε μια σπάνια ρύθμιση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι έχει αρκετά μέσα για να αντιμετωπίσει τυχόν διαταραχές της αγοράς που προκαλούνται από μια πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων.

  Με βάση τη ρύθμιση, που ανακοινώθηκε σήμερα, η κεντρική τράπεζα θα αγοράζει δολάρια σε μετρητά από το υπουργείο Οικονομικών οποιαδήποτε στιγμή μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021, με την ισχύουσα συναλλαγματική ισοτιμία στην αγορά εκείνη την στιγμή.

  Θα είναι η πρώτη φορά που η BoJ θα αγοράσει δολάρια απευθείας από το υπουργείο Οικονομικών, υπογραμμίζοντας την προσοχή της τράπεζας σχετικά με τον κίνδυνο να εμφανιστούν νέες δυσκολίες στη χρηματοδότηση με δολάρια, όσο προχωράμε στο τέλος του έτους.

  Η κίνηση γίνεται "στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ομαλότερη εκτέλεση των εργασιών της Τράπεζας της Ιαπωνίας, όπως διεθνή χρηματοοικονομική συνεργασία και προσφορά ξένων νομισμάτων σε χρηματοπιστωτικούς λογαριασμούς”, ανέφερε η BoJ σε ανακοίνωση της.

  Η απόφαση θα δώσει στην BoJ ευελιξία να αντιμετωπίσει τυχόν ελλείψεις σε δολάρια στους εγχώριους τραπεζικούς οργανισμούς εν όψει του τέλους του έτους και του κλεισίματος του οικονομικού έτους της Ιαπωνίας τον Μάρτιος.

  "Παλαιότερα, η BoJ είχε βασιστεί στην Federal Reserve. Αλλά εάν κάνουν αυτή τη συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα χρειάζεται να εξαρτώνται από τη Fed”, τόνισε ο αναλυτής της JP Morgan Securities για την ιαπωνική αγορά, Tohru Sasaki.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ