Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Δεκ-2020 12:54

  Ευρωζώνη: Αυξήθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή

  Η Ευρωζώνη βυθίζεται στο χρέος, η ΕΚΤ σε ετοιμότητα για νέα βήματα.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη αυξήθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, και με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιος, παρά την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

  Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι η παραγωγή εργοστασίων, ορυχείων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας, διαμορφώθηκε 2,1% υψηλότερα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, αν και 3,8% χαμηλότερα από ό,τι τον Οκτώβριο του 2019.

  Η Eurostat επίσης αναθεώρησε τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, και τώρα εκτιμά ότι η παραγωγή αυξήθηκε 0,1% από τον Αύγουστο, έχοντας προηγουμένως εκτιμήσει ότι υποχώρησε κατά 0,4%.

  Η αύξηση στην παραγωγή καθοδηγήθηκε από τη Γερμανία, η οποία κατέγραψε αύξηση 3,4%, ενώ η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό στη διάρκεια του μήνα.

  Η ισχύς της βιομηχανικής ανάκαμψης έρχεται σε αντίθεση με την εξασθένιση στον τομέα υπηρεσιών, η οποία είναι πιο άμεση επηρεασμένη από την εθελοντική κοινωνική αποστασιοποίηση και τους κυβερνητικούς περιορισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ εξαιτίας του ιού.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ