Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Δεκ-2020 09:52

  Γαλλία: Περικόπτει τις εκτιμήσεις η κεντρική τράπεζα

  Γαλλία: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο lockdown
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική οικονομία θα ανακάμψει στο επόμενο έτος καθώς θα αρθούν οι περιορισμοί για τον κορονοϊό, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν προηγουμένως, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας.

  Μετά από τη συρρίκνωση κατά 9% περίπου αυτό το έτος, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα ανακοινώσει ανάπτυξη περί το 5% το 2021 και το 2022 προτού χαλαρώσει σε ελαφρώς άνω του 2% το 2023, προβλέπει η Τράπεζα της Γαλλίας στις τριμηνιαίες της προβλέψεις.

  Η ανάκαμψη έχει πάει πίσω μετά από το δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, ύστερα από τη νέα αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία σταδιακά έρχονται υπό έλεγχο.

  Πριν από το δεύτερο κύμα, η τράπεζα είχε προβλέψει τον Σεπτέμβριο μια συρρίκνωση 8,7% για το 2020 και ανάπτυξη 7,4% το 2021 και 3% το 2022.

  Η γαλλική οικονομία δεν θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα της παραγωγής μέχρι τα μέσα του 2022, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα, ενώ στις προηγούμενες εκτιμήσεις έκανε λόγο για επιστροφή σε αυτά τα επίπεδα από τις αρχές του επομένου έτους.

  Παρά την αναμενόμενη ανάκαμψη, το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται στο 11% στο α΄ μισό του 2021, προτού υποχωρήσει στο 9% στο τέλος του 2023.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ