Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 12-Δεκ-2020 22:49

  ΗΠΑ: Συμβουλευτική επιτροπή των CDC συστήνει την ευρεία χρήση εμβολίου κατά της COVID-19

  ΗΠΑ: Συμβουλευτική επιτροπή των CDC συστήνει την ευρεία χρήση εμβολίου κατά της COVID-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ συνέστησε σήμερα τη χρήση του πρώτου εμβολίου της χώρας εναντίον της COVID-19, βοηθώντας να ανοίξει ο δρόμος για τις αρχές δημόσιας υγείας ώστε να αρχίσουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία των ΗΠΑ.

  Η Συμβουλευτική Επιτροπή για Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) συνέστησε με ψήφους 11-0 τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ως κατάλληλου για τους Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω. Υπήρξαν τρεις αποχές λόγω προηγούμενων συγκρούσεων συμφερόντων.

  Ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) εξέδωσε χθες άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρήση του από το ευρύ κοινό.

  Τα CDC αναμένεται να εξετάσουν και να εγκρίνουν τις συστάσεις της επιτροπής πολύ σύντομα.

  Πολιτειακές και τοπικές αρχές δημόσιας υγείας θα χρησιμοποιήσουν την οδηγία του FDA και των CDC για τη διανομή των πρώτων 2,9 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που θα δοθούν σε πολιτείες, πόλεις και περιφέρειες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

  Η ACIP είχε ήδη συστήσει στις αρχές να προτεραιοποιήσουν τους υγειονομικούς εργαζόμενους και τους ενοίκους των οίκων ευγηρίας για τις πρώτες διαθέσιμες δόσεις.

  Είναι ευθύνη στη συνέχεια των πολιτειών και ορισμένων μεγάλων πόλεων να αρχίσουν να διανέμουν το εμβόλια σε τοπικά νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας. Τα νοσοκομεία αναμένεται να αρχίσουν να εμβολιάζουν τους υπαλλήλους τους από τη Δευτέρα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ