Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Δεκ-2020 23:16

  Τσελίκ: Κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο ότι δηλητηριάζουν τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ

  Τσελίκ: Κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο ότι δηλητηριάζουν τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χωρίς την Τουρκία Ευρώπη δεν γίνεται, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, αναφέροντας ότι απορρίπτουν τις μονομερείς και παράνομες αποφάσεις που προστέθηκαν στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

  Σύμφωνα με το cyprustimes.com, κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο ότι με τις” μαξιμαλιστικές τους αξιώσεις” δηλητηριάζουν τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ.

  Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο twitter, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι "η Τουρκία είναι ένα ισχυρό ευρωπαϊκό κράτος με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Χωρίς την Τουρκία δεν γίνεται Ευρώπη. Η ΕΕ πρέπει να έχει θετική ατζέντα στις σχέσεις της με την Τουρκία. Αυτό είναι το κλειδί για το κοινό μέλλον όλων των Ευρωπαίων. Η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει κανένα θεμελιώδες πρόβλημα χωρίς την Τουρκία”.

  "Απορρίπτουμε τις μονομερείς και παράνομες αποφάσεις που προστέθηκαν στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 10 Δεκεμβρίου. Αυτή η προσέγγιση απέχει πολύ από ένα ευρωπαϊκό όραμα”, αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

  Υποστήριξε ότι με αυτή την απόφαση η ΕΕ απέδειξε ότι ενεργεί χωρίς όραμα. "Αγνόησε τη βούληση και τα δικαιώματα των Τ/κ και επέδειξε μια προσέγγιση, η οποία δεν στηρίζει μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Η Τουρκία, παρά τα προκλητικά βήματα της Αθήνας έχει δηλώσει πολλές φορές ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διερευνητικές συνομιλίες, ωστόσο η Ελλάδα και η νότια Κύπρος συνέχισαν να κάνουν κατάχρηση των θεσεών τους εντός της ΕΕ”, πρόσθεσε. Υποστήριξε ότι τα κοινά συμφέροντα της Τουρκίας και της ΕΕ είναι μεγάλα, προσθέτοντας ότι "οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας και της ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου δηλητηριάζουν τις διμερείς σχέσεις και εμποδίζουν μια θετική ατζέντα”. "Η ΕΕ δεν πρέπει να είναι αιχμάλωτη σε αυτή τη στάση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και της τδβκ στην ανατολική Μεσόγειο. Ο μόνος ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ σε αυτό το ζήτημα δεν είναι να χρησιμοποιώντας την γλώσσα των κυρώσεων, αλλά αναπτύσσοντας ειλικρινή στάση. Η ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί στα κοινά συμφέροντα με την Τουρκία και σε ένα κοινό όραμα για το μέλλον”, υποστηρίζει ο Ομέρ Τσελίκ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ