Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Δεκ-2020 20:20

  Προς το χρηματιστήριο οδεύει η EVBox της Engie μέσω της TPG SPAC

  Προς το χρηματιστήριο οδεύει η EVBox της Engie μέσω της TPG SPAC
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού TPG Pace Beneficial Finance συμφώνησε να εξαγοράσει την EV Charged BV, θυγατρική της γαλλικής Engie που ειδικεύεται στην τεχνολογία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

  Η συμφωνία θα δημιουργήσει μια ενιαία οντότητα, τον Όμιλο EVBox, με αποτίμηση περίπου 1,4 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη, σύμφωνα με το Bloomberg. Με βάση τα παραπάνω η αξία της EV Charged, η οποία λειτουργεί ως EVBox, υπολογίζεται στα 969 εκατ. δολάρια.

  Η Engie, η οποία εξαγόρασε την EVBox το 2017, θα διατηρήσει μερίδιο άνω του 40%.

  Η EVBox, με έδρα το Άμστερνταμ, κατασκευάζει υλικό και λογισμικό και λειτουργεί ένα δίκτυο με περισσότερα από 190.000 σημεία φόρτισης σε 70 χώρες. Η συμφωνία με την TPG Pace έχει ως στόχο να παρέχει στην εταιρεία τα μέσα για να διευρύνει τη τεχνολογία της και να επεκταθεί διεθνώς.

  "Έχουμε δημιουργήσει μια κυρίαρχη πανευρωπαϊκή θέση και είμαστε πεπεισμένοι ότι η ένωση δυνάμεων με έναν ισχυρό αμερικανικό μέτοχο θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας στη Βόρεια Αμερική", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Kristof Vereenooghe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EVBox.

  "Αναμένουμε ισχυρή ανάπτυξη στα ηλεκτρικά οχήματα και είμαστε ενθουσιασμένοι για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η EVBox στη μείωση των εκπομπών άνθρακα", δήλωσε ο Karl Peterson, ανώτερος συνεργάτης της TPG

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ