Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Δεκ-2020 16:56

  ΗΠΑ: Ο FDA σχεδιάζει να χορηγήσει άδεια για έκτακτη χρήση στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech

  ΗΠΑ: Ο FDA σχεδιάζει να χορηγήσει άδεια για έκτακτη χρήση στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ σχεδιάζει να οριστικοποιήσει και να χορηγήσει άδεια για έκτακτη χρήση στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για τη νόσο COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός. 

  Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση ότι μια ομοσπονδιακή συμβουλευτική επιτροπή από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες αποφάσισε με ψήφους 17-4-1 ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων. Αυτό θεωρείται το τελικό βήμα στη ρυθμιστική διαδικασία πριν ο FDA αποφασίσει για τη χορήγηση έκτακτης άδειας στο υποψήφιο εμβόλιο. 

  Ο FDA δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τη σύσταση της επιτροπής, αν και το κάνει συχνά. Ο Οργανισμός είναι επίσης σε επαφή με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και με τους φορείς του προγράμματος "Operation Warp Speed", το πρόγραμμα που έχει συσταθεί για την ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων, ώστε "να εκτελέσουν τα σχέδια τους για την έγκαιρη διανομή των εμβολίων".  

  Εάν το εμβόλιο πάρει το πράσινο φως θα είναι το πρώτο κατά της νόσου COVID-19 που θα είναι διαθέσιμο στους Αμερικανούς, εκτός του πλαισίου των κλινικών δοκιμών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ