Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Δεκ-2020 16:25

  Η Hyundai Motor Group λανσάρει μια νέα μάρκα για τις κυψέλες καυσίμου

  Η Hyundai Motor Group λανσάρει μια νέα μάρκα για τις κυψέλες καυσίμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας Hyundai Motor Group λανσάρει μια νέα μάρκα αφιερωμένη στο σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Πρόκειται για μια απόφαση που ενισχύει την θέση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Κορέας, στον τομέα των οικολογικών αυτοκινήτων, αναφέρει το Reuters.

  Η Hyundai Motor Group, η οποία περιλαμβάνει την Hyundai Motor και την Kia Motors, ανακοίνωσε ότι το όνομα της νέας μάρκας είναι "HTWO" και προβάλει το υδρογόνου(H2).

  Η Hyundai δήλωσε ότι εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη συστημάτων κυψελών καυσίμου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αγορά των Urban Air Mobility (UAM), αυτοκίνητων, πλοίων και τρένων, με έμφαση στην Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Κίνα.

  Μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου ix35 το 2013, η Hyundai πρόσθεσε το NEXO SUV, το φορτηγό βαρέως τύπου XCIENT και ένα ηλεκτρικό λεωφορείο κυψελών καυσίμου.

  Όταν ανέλαβε την προεδρία του ομίλου Hyundai Motor Group τον Οκτώβριο, ο Euisun Chung προσδιόρισε τις δυνατότητες των κυψελών καυσίμου υδρογόνου, καθώς και της αυτόνομη οδήγηση, της ηλεκτροκίνηση, της ρομποτικής και της UAM - βιομηχανική ορολογία για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και καθόρισε τις πρωτοβουλίες του για το μέλλον.

  Οι υποστηρικτές του υδρογόνου λένε ότι είναι καθαρότερος από άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν καύσιμα τα οποία όταν καίγονται παράγουν άνθρακα. Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου παράγουν μόνο ηλεκτρισμό, νερό και θερμότητα, υποπροϊόντα που δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Το υδρογόνο μπορεί να παραχθεί από πολλές πηγές, όπως το μεθάνιο, ο άνθρακας, το νερό, ακόμη και από τα σκουπίδια. Ωστόσο, τα οχήματα κυψελών καυσίμου παραμένουν εξειδικευμένη τεχνολογία, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την έλλειψη σταθμών τροφοδοσίας καυσίμου, τις τιμές μεταπώλησης και τον κίνδυνο εκρήξεων του υδρογόνου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ