Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Δεκ-2020 17:28

  Κορονοϊός: Στο 96,2% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

  Κορονοϊός: Στο 96,2% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα προκαταρκτικά δεδομένα που από τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, ονόματι Sputnik V, δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανέρχεται στο 69,3% μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης και στο 96,2% μετά τη δεύτερη δόση, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Ramil Khabriyev, μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής παρακολούθησης που εξετάζει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

  Πρόσφατα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, είχε ανακοινώσει ότι η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου φθάνει το 95%.

  Ο Χαμπρίεφ δήλωσε ότι οι σχετικές μελέτες που έγιναν στην βάση των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης έδειξαν την αποτελεσματικότητά και ασφάλεια του εμβολίου.

  Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις στα πληροφοριακά συστήματα που γίνονται κατά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V συνιστούν απόπειρες των άλλων χωρών να αποκρύψουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ανάπτυξη των δικών τους εμβολίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ