Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Δεκ-2020 15:40

  ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση των νέων αιτήσεων ανεργίας

  ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση των νέων αιτήσεων ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άνοδο κατέγραψε ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας μάλιστα τις εκτιμήσεις, καταδεικνύοντας ότι η διεύρυνση των μέτρων περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας προκαλεί νέες απώλειες θέσεων εργασίας.

  Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 137.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, φτάνοντας τις 853.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Πέμπτη.

  Σε μη προσαρμοσμένη βάση, ο αριθμός αυξήθηκε σχεδόν κατά 229.000. Η προηγούμενη εβδομάδα περιελάμβανε την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα δεδομένα τείνουν να μην είναι αντιπροσωπευτικά τις περιόδους των διακοπών. 

  Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας σημείωσαν αύξηση κατά 230.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Νοεμβρίου, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 5,76 εκατομμύρια.

  Η μέτρηση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg, ανέμεναν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα ανέλθουν στις 725.000 και οι συνεχιζόμενες αιτήσεις στα 5,21 εκατομμύρια, σε προσαρμοσμένη βάση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ