Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Δεκ-2020 21:57

  Ο Μπάιντεν θέλει τον Λόιντ Όστιν ως τον πρώτο μαύρο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

  Ο Μπάιντεν θέλει τον Λόιντ Όστιν ως τον πρώτο μαύρο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Τζο Μπάιντεν έχει ορίσει τον πρώην στρατηγό Λόιντ Όστιν ως υπουργό Άμυνας, παρά το ότι ο Όστιν αποσύρθηκε από την υπηρεσία πριν από μόλις τέσσερα χρόνια - πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί έγκριση από το Κογκρέσο.

  Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσημα τον Όστιν ως επιλογή για τη θέση του υπουργού Άμυνας την Τετάρτη, αποκαλώντας τον πρώην στρατηγό "το σωστό άτομο για αυτήν τη δουλειά… αυτή τη στιγμή στην ιστορία του έθνους μας".

  Ο Όστιν, ένας στρατηγός τεσσάρων αστέρων, θα γίνει "ο πρώτος Αφροαμερικανός στο τιμόνι του Υπουργείου Άμυνας εδώ και πάνω από 200 χρόνια", συνέχισε ο Μπάιντεν. Ενώ είναι αλήθεια ότι ο Όστιν θα ήταν ο πρώτος μαύρος υπουργός Άμυνας, δεν υπήρχε Υπουργείο Άμυνας πριν από 200 χρόνια.

  Ο Όστιν, ο οποίος αποστρατεύτηκε το 2016, θα χρειαστεί έγκριση από το Κογκρέσο για να αναλάβει τον ρόλο, το οποίο συνήθως απαιτεί ο υψήφιος να έχει αποστρατευθεί για τουλάχιστον επτά χρόνια πριν αναλάβει τη θέση. Ο πρώην στρατηγός βρίσκεται επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του αμερικανικού υπεργολάβου Raytheon, μια σύγκρουση συμφερόντων που έχει εγείρει πολλά ερωτήματα.

  Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τις δυσκολίες, αλλά επέμεινε ότι δεν θα ζητούσε από το Κογκρέσο να κάνει εξαίρεση για τον υποψήφιο "αν αυτή τη φορά στην ιστορία μας δεν απαιτούνταν κάτι τέτοιο". Είπε ότι δεν είχε "καμία αμφιβολία" ότι ο Όστιν θα "τιμήσει και θα σεβαστεί... την αρχή της ηγεσίας των πολιτών σε στρατιωτικά θέματα".

  Τουλάχιστον τρεις Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένης της γερουσιαστή της Μασαχουσέτης, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, και του γερουσιαστή του Κοννέκτικατ Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, δήλωσαν ότι δεν θα υποστηρίξουν μια κοινοβουλευτική έγκριση για τον Όστιν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ