Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Δεκ-2020 11:18

  Κορονοϊός: Δεν έχουν κάνει ακόμη αίτηση για έγκριση των εμβολίων τους στην Ευρώπη η Ρωσία και η Κίνα

  Κορονοϊός: Δεν έχουν κάνει ακόμη αίτηση για έγκριση των εμβολίων τους στην Ευρώπη η Ρωσία και η Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία και η Κίνα δεν έχουν ζητήσει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για τα εμβόλια COVID-19 και ο οργανισμός δεν βρίσκεται υπό πολιτική πίεση για να επιταχύνει τις εγκρίσεις εμβολίων, δήλωσε η επικεφαλής του ΕΜΑ την Τετάρτη.

  "Προς το παρόν δεν έχουν ζητήσει άδεια έγκρισης για τα εμβόλια τους. Αν το κάνουν, θα μελετήσουμε τα δεδομένα ", δήλωσε η Emer Cooke στην ιταλική εφημερίδα la Repubblica σύμφωνα με το Reuters, όταν ρωτήθηκε για τα κινέζικα και ρωσικά εμβόλια.

  Σημειώνεται πως η Κίνα έχει εγκρίνει τρία υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την Sinovac και την κρατική Sinopharm για επείγουσα χρήση.

  Εν τω μεταξύ η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που χορήγησε ρυθμιστική έγκριση για ένα νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, πριν ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας, προκαλώντας ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αναπτύσσεται από το Ινστιτούτο Ερευνών Gamaleya και διατίθεται στην αγορά από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

  Η Cooke είπε ότι ο οργανισμός δεν βρίσκεται υπό καμία πίεση να επιταχύνει τις διαδικασίες για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer / BioNTech ή του εμβολίου της Moderna.

  "Αν υπάρχει κάποια πίεση αυτή είναι μόνο επιστημονική, γιατί θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο για τους πολίτες", είπε, προσθέτοντας ότι ο EMA ενεργεί ανεξάρτητα.

  Η Cooke τόνισε ακόμη πως η αξιολόγηση του εμβολίου των Pfizer / BioNTEch αναμένεται αν ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου ενώ η αξιολόγηση για το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ