Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Δεκ-2020 22:00

  Τουρκία: Βρήκαμε "κοριούς" των δυνάμεων ασφαλείας στα γραφεία μας, καταγγέλλει το φιλοκουρδικό κόμμα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Σαρουχάν Ολουτς ανακοίνωσε ότι τέσσερις συσκευές ακρόασης (κοινώς "κοριοί") είχαν τοποθετηθεί στο επαρχιακό γραφείο του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

  "Ποιος θα μπορούσε να τα φυτέψει; Υπάρχουν δύο οντότητες που θα μπορούσαν να έχουν αναλάβει ένα τέτοιο επαγγελματικό έργο: είτε το Υπουργείο Εσωτερικών και η θυγατρική του Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, είτε η MİT (Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών)", δήλωσε ο Ολούτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του HDP στην Κωνσταντινούπολη.

   

   

  "Έχουμε αποκαλύψει τα παράνομα έργα σας με αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία. Έχουμε ανακαλύψει τέσσερις συσκευές ακρόασης. Εάν βρούμε περισσότερα, θα τα εκθέσουμε επίσης. Το HDP είναι διαφανές για όλα και για όλους", είπε, προσθέτοντας ότι όποιος είναι υπεύθυνος για αυτό "θα λογοδοτήσει ενώπιον του νόμου".

  Ο Ολούτς είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να έχουν τοποθετήσει αυτές τις συσκευές κατά τη διάρκεια επιδρομής στο κτήριο. "Μπήκαν παράνομα. Οι δυνάμεις ασφαλείας μπαίνουν στα επαρχιακά μας γραφεία και τα ψάχνουν για πολλές ώρες χωρίς την παρουσία στελεχών μας, επικεφαλής ή δικηγόρων. Και τοποθετούν αυτά τα όπλα εγκλήματος κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών", είπε.

  Η κυβέρνηση διεξάγει εδώ και πολλά χρόνια μια ευρεία καταστολή κατά του HDP, κατηγορώντας ότι έχει δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Αρκετά στελέχη και δήμαρχοι του κόμματος έχουν τεθεί υπό κράτηση και αντικαταστάθηκαν από διορισμένους από την κυβέρνηση διαχειριστές.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ