Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Δεκ-2020 21:37

  H G4S είπε "ναι" στην πρόταση εξαγοράς ύψους 3,8 δισ. στερλινών της Allied Universal Security

  H G4S είπε "ναι" στην πρόταση εξαγοράς ύψους 3,8 δισ. στερλινών της Allied Universal Security
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η G4S Plc έκανε δεκτή την πρόταση εξαγοράς ύψους 3,8 δισ. στερλινών (5,1 δισ. δολαρίων) της Allied Universal Security Services LLC, σε μία συμφωνία θα ενώσει δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλειας στον κόσμο.

  Η Allied αύξησε την προσφορά της στις 245 πένες ανά μετοχή, ξεπερνώντας την επιθετική προσφορά της αντιπάλου της Garda World Security Corp., όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η G4S. 

  Οι επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας σκοπεύουν να συστήσουν ομόφωνα στους μετόχους την αποδοχή της πρότασης εξαγοράς, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της G4S, η οποία επιβεβαίωσε προηγούμενο δημοσίευμα του Bloomberg News, που ανέφερε ότι η Allied ετοιμάζεται να καταθέσει υψηλότερη προσφορά για την G4S.

  Η προσφορά της Allied Universal Security ξεπέρασε την τελευταία πρόταση που είχε κάνει για την G4S η Garda, ύψους 235 πενών ανά μετοχή, ενώ είναι κατά 68% υψηλότερη από το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της G4S πριν ανακοινωθεί η αρχική πρόταση εξαγοράς. 

  Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Allied έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει το συνταξιοδοτικό ταμείο της G4S, ενώ υπέγραψε και προκαταρκτική συμφωνία για μελλοντική χρηματοδότηση του ταμείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Η σύμπραξη της G4S με την Allied θα δημιουργήσει μια εταιρεία με ετήσια έσοδα περίπου 18 δισ. δολαρίων και εργατικό δυναμικό άνω των 750.000 ατόμων.

  Οι μετοχές της G4S κατέγραψαν αύξηση 3,2%, στις 255,30 πένες, στη συνεδρίαση της Τρίτης στο Λονδίνο, πριν από την ανακοίνωση. 

  Η G4S και η Allied αναμένουν να ολοκληρώσουν το deal το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με το Bloomberg να σημειώνει πάντως ότι η Garda έχει ακόμα τη δυνατότητα να επανέλθει καταθέτοντας υψηλότερη προσφορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ