Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Δεκ-2020 17:39

  Πρόσωπο-φάντασμα πίσω από την "εταιρεία-δολοφόνο" αποκαλύπτει ο Γκάμπριελ Γκρέγκο του QCM

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Πρόσωπο-φάντασμα ανακάλυψε ο Γκάμπριελ Γκρέγκο της QCM πίσω από το νέο μεγάλο του short, την Penumbra, την εισηγμένη στο NYSE εταιρεία  η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της Υγείας και που τον προηγούμενο μήνα αποκάλεσε "εταιρεία-δολοφόνο" καθώς "αποτελεί το απόλυτο story εταιρικής απληστίας, κατασκευάζοντας εν γνώση της προϊόντα που σκοτώνουν ασθενείς".

  Το fund είχε αναφερθεί στον ειδικό καθετήρα (με την ονομασία "Jet 7 Xtra Flex”) που χρησιμοποιείται σε ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, τον οποίο η εταιρεία δεν έχει αποσύρει παρά το γεγονός ότι είναι ελαττωματικός και έχει οδηγήσει σε αυξανόμενο αριθμό θανάτων, ενώ αντίθετα προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη της δυσλειτουργίας του στους γιατρούς.

  Σε νέο του report το QCM υποστηρίζει πως το πρόσωπο που έκανε και υπέγραψε τις έρευνες που χρησιμοποιηθήκαν για να λάβει η εταιρεία εγκρίσεις από τον FDA και για να προωθήσει τη μετοχή της αλλά και τα προϊόντα της απλά δεν… υπάρχει. Αυτό, όπως επισημαίνει, εξηγεί και το πώς η Penumbra κατέληξε να πουλά αυτό το επικίνδυνο προϊόν.

  Στην πραγματικότητα, επισημαίνει το fund, ένα σημαντικό μέρος της επιστημονικής λογοτεχνίας της Penumbra φαίνεται να έχει δημιουργηθεί από ένα πρόσωπο-φάντασμα σε μια περίπλοκη, πολυετή εξαπάτηση του κόσμου και των ασθενών. Αυτός ο χαρακτήρας, τονίζει το QCM, είναι κατασκεύασμα της φαντασίας και μόνο της διοίκησης της Penumbra, σε μια απερίσκεπτη προσπάθεια να κρύψει τη συμμετοχή της, μέσω έρευνας η οποία έχει παραχθεί με σημαντική σύγκρουση συμφερόντων.

  Αυτή η αμφισβητούμενη έρευνα έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για την εμπορία των προϊόντων της Penumbra σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, για την υποστήριξη των αιτήσεων της, για έγκριση των συσκευών της από τον FDA και για την προώθηση της μετοχής της πριν και μετά την αρχική δημόσια προσφορά.

  Εάν ισχύει, σημειώνει το QCM το οποίο και παρέχει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι αυτό είναι αλήθεια, μια τέτοια συμπεριφορά θα αποτελούσε σοβαρή απάτη σε πολλά επίπεδα, και πιθανόν να οδηγήσει σε ακύρωση των εγκρίσεων του FDA, εκθέτοντας την Penumbra σε νομική ευθύνη από τους πελάτες της και στην επιβολή κυρώσεων για απάτη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το QCM τονίζει πως έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές.

  Υπό το φως των ισχυρών στοιχείων που παρουσιάζει, όπως σημειώνει, το QCM καλεί τον Arani Bose και τον Adam Elsesser να παραιτηθούν αμέσως από την Penumbra και τις αρχές να προχωρήσουν σε διεξοδική έρευνα για την εταιρεία, τα προϊόντα της και τη συμπεριφορά της.

  Το QCM αναφέρει πως ο Dr. Antik Bose ο οποίος αρχικά νόμιζε πως ήταν συγγενής του Arani Bose συνιδρυτή και CIO της Penumbra, είναι ουσιαστικά ένα "φάντασμα". Μετά από διεξοδική έρευνα διαπίστωσε πως ο Antik Bose, ο οποίος με βάση το προφίλ του στο LinkedIn ισχυρίζεται πως εργαζόταν στην εταιρεία ως αναλυτής-ερευνητής είναι fake τον οποίο κατασκεύασε η εταιρεία έτσι ώστε να γράψει και να υπογράψει έρευνες και αναλύσεις οι οποίες στηρίζουν και προωθούν την Penumbra και τα προϊόντα της.

  Για.. "φάντασμα" πάντως, ο Antik Bose εμφανίζεται ιδιαίτερα ακαδημαϊκά παραγωγικός, τονίζει το QCM, έχοντας συντάξει 44 ερευνητικά έγγραφα τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με το ψεύτικο προφίλ του στο Researchgate. Εκτός αυτού, εμφανίζεται ως "δισεκατομμυριούχος που ζει στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, γνωστός για την εργασία του στον ιατρικό τομέα και ως ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Antik Hotels". 

  Πώς κατέληξε το QCM ότι ο Antik Bose δεν υπάρχει;  Ο Antik Bose ισχυρίζεται ότι εργάζεται στο Washington University ως επίκουρος καθηγητής και στο Fred Hutchison Cancer Research Center στο Σιάτλ ως "ανώτερος επιστημονικός ερευνητής". Και τα δύο ιδρύματα αρνούνται ότι οποιοσδήποτε με αυτό το όνομα έχει εργαστεί ποτέ εκεί. Ο Bose επίσης δεν εμφανίζεται στις καταστάσεις των εταιρειών που ισχυρίζεται ότι κατέχει. Επιπλέον, δηλώνει κάτοικος των ΗΠΑ από το 2011, αλλά δεν εμφανίζεται σε κανένα δημόσιο αρχείο των ΗΠΑ. Οι φωτογραφίες του Antik Bose στο διαδίκτυο είτε είναι κατασκευασμένες είτε ανήκουν σε άλλα άτομα.

  hm

  hmg

  mh

  Σχεδόν κάθε φωτογραφία του Antik Bose σe Facebook, Everipedia, Pininterest και Youtube ανήκει στην πραγματικότητα στον Paul Daftarian, έναν μεσίτη ακινήτων στην Καλιφόρνια. Παρομοίως, τα ακίνητα που φαινομενικά ανήκουν στον Antik Bose, είναι στην πραγματικότητα πρώην προσφορές ακινήτων του Daftarian. To QCM δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν έχει κλαπεί η ταυτότητα του Paul Daftarian και δεν θεωρεί ότι συμμετείχε εν γνώσει του σε αυτό το πρόγραμμα. Αυτό ωστόσο που έχει σημασία είναι πως ο Antik Bose, το άτομο που έχει συγγράψει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας της Penumbra και τις κλινικές της μελέτες, δεν είναι πραγματικό, καταλήγει το QCM.

  hb,j

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ