Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Δεκ-2020 10:26

  Goldman Sachs: Επέκταση στην Κίνα -αποκτά το 100% κοινοπραξίας της

  Goldman Sachs: Επέκταση στην Κίνα -αποκτά το 100% κοινοπραξίας της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Goldman Sachs Group κατευθύνεται προς την απόκτηση του 100% κοινοπραξίας της στην Κίνα μεγαλώνοντας το επενδυτικό της αποτύπωμα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έπειτα από συνεργασία 17 ετών με τοπική χρηματιστηριακή εταιρεία.

  Η τράπεζα, με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπέβαλε αίτημα στις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές να αποκτήσει πλήρη έλεγχο της Goldman Sachs Gao Hua Securities και υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 49% της κοινοπραξίας που δεν κατέχει, σύμφωνα με memo που είδε η The Wall Street Journal.

  Η Goldman είναι η πρώτη διεθνής τράπεζα που επιχειρεί να αποκτήσει την πλήρη κυριότητα της χρηματιστηριακής της επιχείρησης στην Κίνα και σχεδιάζει να την μετονομάσει σε Goldman Sachs (China) Securities. Τον Μάρτιο, η κινεζική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε το αίτημα της τράπεζας να αποκτήσει πλειοψηφικό έλεγχο της μονάδα του Πεκίνου.

  Η Goldman έχει χρηματοδοτεί ή επενδύει σε επιχειρήσεις στην Κίνα για περισσότερα από 25 χρόνια. Η 100% ιδιοκτησία της χρηματιστηριακής μονάδας θα της δώσει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται καλύτερα τις λειτουργίες της στη χώρα και να επενδύει στην ανάπτυξη της σε τομείς όπως η διαχείρισης assets και ο ιδιωτικός πλούτος. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ